Narsingh Balwantsingh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Narsingh Balwantsingh
Narsingh Balwantsingh
Algemene informatie
Geboren 27 september 1975
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Beroep Presentator, programmamaker, theatermaker en acteur
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
Media

Narsingh Balwantsingh (Rotterdam, 27 september 1975) is een Nederlands presentator, programmamaker, theatermaker en acteur van Surinaams-Hindoestaanse origine.


Radio en Televisie

Balwantsingh is sinds 1998 verbonden aan de Organisatie Hindoe Media (OHM). Eerst als radiomaker en later als televisiemaker heeft Balwantsingh bijgedragen aan de totstandkoming van OHM’s multimediale jongerenplatform Ch@tney.nl. Van 2002 tot januari 2011 was Balwantsingh een van de gezichten van het televisieprogramma Chatney.nl.

Vanaf 2005 tot 2008 maakt Balwantsingh radioprogramma’s voor Funx.

Vanaf mei 2011 is Balwantsingh ook werkzaam voor RTV Rijnmond waar hij het wekelijkse televisieprogramma "WEG" presenteert.

In 2015 gaat Balwantsingh werken voor de NTR en maakt de series 100% Hindoe?, Nooit te laat, Verlossing in Varanasi en Iedereen Verlicht.


Film en theater

Als acteur was Balwantsingh te zien in enkele gastrollen in Nederlandse series. In de korte film Over rozen (2004) van Remy van Heugten speelde hij de hoofdrol; de film won de Tuschinski Film Award, de AVRO Nassenstijn Award en werd genomineerd voor de International Student Academy Awards.

In 2008 komt de eerste internationale bhojpuri film Saiyan Chitchor uit, waarin Balwantsingh zijn Indiase debuut maakt.

Begin 2010 ging de avondvullende solo theatervoorstelling " Trots op Rotiland" van Narsingh in première. "Trots op Rotiland" is het cabaretdebuut van Balwantsingh. Na drie seizoenen door Nederland getoerd te hebben sloot Balwantsingh zijn toer af in Paramaribo, Suriname. Januari 2013 begint Balwantsingh de try outs van zijn nieuwe voorstelling "Smatjes & Matties". In 2017 maakte en speelde Balwantsingh “Op klompen naar Calcutta”