Nassim Nicholas Taleb

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nassim Nicholas Taleb
Nassim Nicholas Taleb
Algemene informatie
Volledige naam Nassim Nicholas Taleb
Geboren 1960
Nationaliteit Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Bekend van Publicaties over derivatenhandel

Nassim Nicholas Taleb (Amioun, 1960) (Arabisch: نسيم نقولا نجيب طالب) (alternatieve spellingen van voornaam: Nessim of Nissim) is een Libanees-Amerikaans auteur, wetenschapper en voormalig derivatenhandelaar.

Taleb groeide op in Amioun in de Libanese Levant als telg uit een in de politiek prominente familie met Grieks-orthodoxe achtergrond. Door de burgeroorlog in Libanon in 1975 verloor de familie haar rijkdom. Taleb heeft zijn opleiding genoten in Parijs en in de Verenigde Staten waar hij een MBA haalde aan de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania. Zijn carrière verliep onder andere via de handelsafdelingen van UBS, Credit Suisse, BNP Paribas en Banque Indosuez. Hij is betrokken geweest bij derivatenhandel op het gebied van zowel vastrentende waarden als aandelen. Ten slotte is hij zelfstandig market maker geweest aan de optiebeurs van Chicago.

Zijn boeken hebben een filosofische inslag en draaien om de invloed van kans, willekeurigheid en toeval in het algemeen en in de derivatenhandel in het bijzonder.

Werken[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]