Natalia (zangeres)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Natalia Druyts
Natalia bij een Meet & Greet (2012)
Algemene informatie
Volledige naam Natalia Willy Druyts
Geboren 3 december 1980
Geboorteplaats Geel
Land Vlag van België België
Werk
Jaren actief 2003-heden
Genre(s) Pop, soul, r&b
Beroep Zangeres
Label(s) Sony Music (2003-2012)
Universal Music (2012-2015)
ECV Music (2015-2016)
Natalia Music (2016-)
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Natalia Willy Druyts (Geel, 3 december 1980), bekend onder haar artiestennaam Natalia, is een Belgische zangeres afkomstig uit Oevel, een deelgemeente van Westerlo. In Vlaanderen raakte ze bekend tijdens het VTM-programma Idool 2003, waarin ze op de tweede plaats eindigde. Natalia was een van de weinige kandidaten die een levensvatbare zangcarrière kon opbouwen. Natalia is ook coach in The Voice van Vlaanderen, The Voice Kids en The Voice Senior.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Voor 2003[bewerken | brontekst bewerken]

Natalia was de zangeres van een klein muziekgroepje in Gierle (België). Deze groep was enkel gekend in de streek van Turnhout en Westerlo, waar zij enkele optredens hadden. Zij kreeg haar doorbraak in 2003, waardoor zij spijtig genoeg moest breken met haar toenmalige vrienden.

2003[bewerken | brontekst bewerken]

Op aanraden van Hans Otten schreef Natalia zich in voor Idool 2003, een zangwedstrijd op televisiezender VTM. Ze belandde samen met Peter Evrard in de finale van het programma. De kijkers verkozen echter Evrard tot winnaar. Ondanks haar tweede plaats kreeg ook Druyts een platencontract bij Sony BMG. Ze bracht enkele weken na de finale haar debuutsingle Without You uit in Vlaanderen en won hiermee in de zomer van 2004 de TOTZ-trofee.

Later dat jaar was Druyts te gast bij Night of the Proms. In oktober 2003 volgde een tweede single: I've Only Begun to Fight. Dit nummer, dat gebruikt werd in de film Team Spirit 2, bezorgde de zangeres na enkele weken goud in de Vlaamse hitlijsten. De tweede single was tevens de voorbode van haar debuutalbum This Time, dat eind 2004 werd gelanceerd in België.

2004-2006[bewerken | brontekst bewerken]

In februari 2004 nam Natalia deel aan de voorrondes van Eurosong 2004 met het nummer: Higher than the Sun. Ze eindigde op de tweede plaats, achter zangeres Xandee. Higher than the Sun werd een hit in Vlaanderen.[1]

In de zomer van dat jaar had Natalia hits met I Want You Back en Risin'. Deze laatste single won nadat slechts twee keer te horen was geweest in het programma Tien om te zien de verkiezing van de TOTZ-zomertrofee 2004. Kort daarna werd haar tweede album Back for More uitgebracht.

In november 2004 ging Natalia op tournee in Vlaanderen met de Back For More-livetournee. In de zomer van 2005 trok Druyts door Vlaanderen naar verschillende festivals met haar Back For More Summer Tour. Later dat jaar volgde ook nog de Me And My Producer tour, een reeks van intiemere concerten.

Op het einde van 2005 bracht Natalia een cover van Sisters Are Doing It for Themselves uit samen met The Pointer Sisters. In januari 2006 vond dan in het Antwerpse Sportpaleis de concertenreeks Natalia meets The Pointer Sisters plaats.

In 2006 deed Natalia ook mee aan het VTM-programma Sterren op de Dansvloer. Samen met haar danspartner Pascal Maassen werd ze tweede in de finale.

In april van dat jaar verscheen haar single Rid of You in België en volgde er een nieuwe tournee. Tijdens de repetities van die show liet haar stem het echter plotseling afweten. Diverse optredens werden tevergeefs verschoven en later werd de hele tournee afgeblazen. Na maandenlange logopedie en zangles, voorafgegaan door twee weken complete stilte, mocht Druyts weer zingen.

2007-2008[bewerken | brontekst bewerken]

Het album Everything and More werd in mei 2007 gelanceerd in België en verkocht meer dan 45.000 exemplaren. Het album stond vijf weken op de eerste positie in de Ultratop en behaalde platina. De Everything & More Summer Tour startte in april 2007; het ging om dertig concerten met om en bij de 200.000 bezoekers. Druyts zong midden 2007 ook het nummer Where She Belongs als soundtrack van de nieuwe telenovela Sara op VTM. Het was de b-side van haar single Glamorous die ze samen met En Vogue uitbracht. In juni 2007 stond Druyts met 10 nummers tegelijk in de Ultratop 100. Hiermee vestigde ze een nieuw Belgisch record.

In oktober 2007 bracht Natalia haar biografie Met Hart & Soul uit, waarin ze onder meer vertelt over haar jeugdjaren, haar ervaringen met Idool 2003, het plaatselijke sterrendom en haar ontmoetingen met enkele internationale sterren.

In januari 2008 trad Natalia enkele keren samen op met de meidengroep En Vogue en de Jamaicaanse Shaggy in het Antwerpse Sportpaleis. In april 2008 werd het optreden van deze show uitgebracht op dvd bij het weekblad Dag Allemaal.

In februari 2008 bracht ze de single I Survived You uit in België als download. Eind juni 2008 verscheen de single Drop a Little. In november 2008 volgde de concertreeks Singstar Glamorous Tour.

Op 9 mei 2008 deed Druyts in de studio's van VTM een live-sessie ter gelegenheid van haar vijfjarige zangcarrière. Ze zong er acht akoestische nummers in het bijzijn van zo'n 300 forumleden en 250 luisteraars van 4fm (later JOE fm). Het idee van een akoestische sessie werd vervolgens verder uitgewerkt tot een tournee die plaatshad in het najaar van 2009: Natalia Acoustelicious.

2009-2011[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2009 verscheen de eerste single van het nieuwe album en titelnummer van Spion van Oranje: All or Nothing. In april volgde haar vierde studioalbum: Wise Girl. Rond de verschijningsdatum van het album werd de tweede single Heartbreaker uitgebracht in België. Ook in Nederland verscheen een nieuwe single: On the Radio. Bij beide nummers werd een videoclip opgenomen. All or Nothing werd in 2010 genomineerd voor de titel "Beste Film hitsong" bij de Nederlandse Film1 Rembrandt Awards.

In de zomermaanden trok Natalia door het land met The Wise Girl Summer Tour. In januari 2014 deed ze haar resterende optredens van Acoustelicious waarvan een live cd verscheen die enkel te verkrijgen was via het dagblad Dag Allemaal.

Samen met Gabriel Ríos nam Natalia in januari 2010 het nummer Hallelujah van Leonard Cohen op ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Haar platencontract bij Sony BMG werd dat jaar op haar verzoek verbroken. Sony BMG bracht in 2010 nog wel een verzamelalbum uit met al haar grootste hits in originele versie.

In september 2010 werd Burning Star van Natalia en Anastacia uitgebracht, een duet naar aanleiding van de nieuwe Natalia Meets concerten in januari 2011. In het begin van 2011 startte de concertenreeks Natalia meets Anastacia in het Antwerps sportpaleis.

Intussen werkte Natalia aan de voorbereidingen van de nieuwe zomertournee en de titelsong van de film Groenten uit Balen, die in de herfst van 2011 begon te spelen in de Vlaamse zalen. Het liedje heette 1 Minute en werd uitgebracht in december. In de film speelde Natalia een klein rolletje als kassierster in een supermarkt.

Natalia is sinds 2011 een van de coaches van het talentenjachtprogramma The Voice van Vlaanderen met enkel een onderbreking in 2014 was ze in seizoen 3 geen coach.

2012-2014[bewerken | brontekst bewerken]

In 2012 en 2013 zette Natalia haar rol als coach in The Voice van Vlaanderen verder. De kandidaat die in 2013 voor haar team naar de finale mocht was Robby Longo en ook hij werd uiteindelijk tweede.

Op 14 augustus tekende Natalia een langdurig platencontract bij Universal Music. In september bracht ze het nummer Angel uit samen met Lionel Richie.

Op 2 maart 2013 kwam haar album Overdrive uit. De eerste single van dit album heette eveneens Overdrive. Daarna werd Boom uitgebracht en dit werd haar 12de top 10 hit in Vlaanderen. In mei 2013 werd haar 10-jarige carrière gevierd in de Lotto Arena met het concert 10 jaar Natalia. Voor dit concert werd ze genomineerd in de Radio 2 Zomerhit categorie "Performance". Twee weken later startte ze met een nieuwe tournee, de Overdrive Summertour.

In januari 2014 was Natalia voor het eerst als presentatrice op het scherm. Ze presenteerde samen met Sam De Bruyn de Music Industry Awards op Eén. Na de show was er nogal wat commotie in de pers rond Natalia's taalgebruik. Ruud Hendrickx, de taaladviseur van Eén, erkende later dat de openbare omroep Natalia niet in de juiste rol had ingezet tijdens de uitreiking van de Music Industry Awards.[2]

Na een samenwerking van meer dan 10 jaar brak Natalia in maart met haar manager Bob Savenberg omdat ze voor haar buitenlandse plannen een ander type manager nodig meende te hebben.[3] De breuk duurde uiteindelijk maar negen maanden.[4]

Op 19 mei 2014 verscheen haar nieuwe single Ride Like The Wind, afkomstig van haar album Overdrive uit 2013. Ook bracht ze een Spaanse versie van het nummer uit met de titel Ride Like The Wind/Cavalgaré. Dit kaderde in het plan om haar ook in het buitenland te lanceren. In juni 2014 toerde Natalia dan door Vlaanderen met de zomertournee Overdrive Deluxe.

In het najaar was Natalia te zien als coach in het programma The Voice Kids. Een kandidaat uit Natalia's team, Mentissa, won het programma uiteindelijk.[5]

2015[bewerken | brontekst bewerken]

Ze zette haar rol verder als coach in The Voice Kids. Op 14 februari was Natalia te gast bij de Ladies of Soul in Nederland. Ze zong er het nummer Lady Marmelade.[6] Later die maand, op 27 februari, stonden de Ladies of Soul in de Lotto Arena met Natalia als speciale gast.

In juni kwam het tot een tweede breuk met haar manager Bob Savenberg. Natalia stapte over naar Absolute P Entertainment, waar ze een heel team achter zich kreeg, naar Amerikaans model. Deze verandering kaderde opnieuw in het plan om haar ook internationaal te lanceren.[7] In augustus stelde Natalia dan haar nieuwe single Smoking Gun voor tijdens het programma Pop Up Live op Eén.[8][9]

2017[bewerken | brontekst bewerken]

In 2017 deed Natalia mee met het derde seizoen van Liefde voor muziek. De liedjes die ze hier heeft gezongen zijn ook te horen op haar album The sound of me dat op 9 juni 2017 verscheen. Ze zet haar rol verder als coach in The Voice van Vlaanderen.

2018[bewerken | brontekst bewerken]

In 2018 kwam Natalia terug met een theatertour rond Vlaanderen. Deze werd genaamd ‘Me and my producer 2nd edition’. Ook bracht ze een WK - lied uit voor de Rode Duivels met de titel ‘Hear That Sound (Tunatembea)’. In 2018 was ze tevens te zien in het televisieprogramma Boxing Stars. Er werd bekendgemaakt dat ze haar rol als coach in The Voice van Vlaanderen zal verder zetten. Ook werd bekendgemaakt dat ze samen met Dana Winner, Walter Grootaers & Helmut Lotti in de draaistoelen zal zetelen als coach in The voice Senior. Dit wordt in het najaar van 2018 getoond.

Ze sloot 2018 af met twee keer “Natalia 15 Years - The Crystal Concert”. Vijftien jaar na haar ontdekking liet Natalia al haar grote hits de revue passeren in de Lotto Arena.

2019[bewerken | brontekst bewerken]

In het voorjaar van 2019 was ze opnieuw coach bij The Voice van Vlaanderen. In 2019 nam ze ook deel aan De Slimste Mens ter Wereld waarin ze 3 afleveringen te zien was.

2020[bewerken | brontekst bewerken]

Natalia was samen met 17 andere bekende Vlamingen te zien in het programma De zomer van 2020 waarin ze werden gevolgd tijdens de coronapandemie.

2021[bewerken | brontekst bewerken]

Natalia was opnieuw coach bij The Voice van Vlaanderen en zij haalde met Grace de finale. Uiteindelijk won Grace en bezorgde ze team Natalia voor het eerst een overwinning.

Op 27 mei werd bekendgemaakt dat Natalia zal zetelen in de vierkoppige professionele jury van K2 zoekt K3 waar er naar een waardige opvolger gezocht wordt van Klaasje Meijer.

Op 8 juli 2021 gaf Natalia een optreden in Middelkerke voor 2500 toeschouwers. Dit deed ze onder begeleiding van haar eigen band en het twintigkoppige Antwerp Philharmonic Orchestra. Het eerste sinds lang, want de hele evenementensector kreeg het voorbije anderhalf jaar rake klappen door de uitbraak van het Coronavirus. In totaal waren er 5000 zitplaatsen maar door de huidige coronamaatregelen mogen niet meer dan de helft van de zitjes bezet zijn.

2022[bewerken | brontekst bewerken]

Op vrijdag 28 januari 2022 verscheen er een verrassende samenwerking met DJ, Mark with a K. De song heet Somebody To Love, een herwerkte versie van het origineel uit 1967 door Jefferson Airplane.

2024[bewerken | brontekst bewerken]

In februari 2024 kwam Natalia in een storm van kritiek terecht. Enerzijds was er het programma Natalia en Astrid: Back to reality waarbij Natalia en Astrid Coppens gedurende één maand moesten rondkomen met een zeer bescheiden budget. Veel kijkers waren niet opgezet hoe Natalia en Astrid hiermee omgingen. Er werd zelfs gesproken over "armoedeporno".[10] Bovendien beweerden buren dat Natalia en Astrid niet de ganse maand lang in het huis verbleven hadden, wat nochtans het opzet van het programma was.[11] De uitzendingen werden daarna stopgezet door VTM.

Natalia werd ook erg bekritiseerd omdat ze tegen de personeelsleden van de productie zwaar tekeer ging. Ze gedroeg zich als een diva. Ze schreeuwde tegen hen en sommige liepen huilend de studio uit. Daarna werd Natalia op het matje geroepen bij de VTM-redactie. Natalia heeft nadien haar excuses aangeboden.[12]

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Natalia vormt sinds 2018 een koppel met Frederik Binst. Ze beviel in maart 2020 van een dochter en in december 2021 van een zoon.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
This time 03-11-2003 15-11-2003 4 31 2x Platina
Back for more 30-08-2004 04-09-2004 1(5wk) 39 3x platina
Back for more / This time 26-11-2004 11-12-2004 52 5
Natalia meets The Pointer Sisters 2006 - - - met The Pointer Sisters /
Livealbum
Everything & more 28-05-2007 02-06-2007 1(5wk) 70 2x Platina
Wise girl 24-04-2009 02-05-2009 1(2wk) 34 2x Platina
Acoustelicious 09-03-2010 - - - Livealbum / Platina
Best of Natalia 15-11-2010 20-11-2010 10 18 Verzamelalbum / Goud
Overdrive 26-04-2013 04-05-2013 2 55 Goud
In my blood 29-04-2016 07-05-2016 2 44 Goud
The sound of me 09-06-2017 17-06-2017 3 21
Hallelujah To The Beat 21-04-2023 30-04-2023 2 15 Goud

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Without you 23-06-2003 28-06-2003 2 14 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 / Goud
I've Only Begun to Fight 20-10-2003 01-11-2003 1(2wk) 22 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 / Goud
Higher Than the Sun 23-02-2004 28-02-2004 2 14 Nr. 2 in de Radio 2 Top 30 /
Deelname Eurosong 2004
I want you back 17-05-2004 22-05-2004 3 21 Nr. 3 in de Radio 2 Top 30
Risin' 09-08-2004 14-08-2004 2 17 Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
Fragile not broken 29-11-2004 04-12-2004 11 12 Nr. 9 in de Radio 2 Top 30
Geef een teken 14-01-2005 22-01-2005 1(5wk) 12 als onderdeel van Artiesten voor Tsunami 12-12 /
Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 / Goud
Shelter 28-02-2005 12-03-2005 28 7 Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
Ridin' by / You are 30-05-2005 04-06-2005 12 16 Nr. 9 in de Radio 2 Top 30
Sisters are doing it for themselves 17-10-2005 29-10-2005 2 20 met The Pointer Sisters /
Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
Rid of you 23-05-2006 20-05-2006 14 9 Nr. 10 in de Radio 2 Top 30
Gone to stay 19-05-2007 19-05-2007 9 17 Nr. 3 in de Radio 2 Top 30
Glamorous / Where she belongs 29-10-2007 03-11-2007 2 23 met En Vogue /
Nr. 1 in de Radio 2 Top 30
I survived you 22-02-2008 05-04-2008 26 11 Nr. 12 in de Radio 2 Top 30
Drop a little 04-07-2008 12-07-2008 7 18 Nr. 9 in de Radio 2 Top 30
All or nothing 16-01-2009 24-01-2009 13 13 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 /
Soundtrack Spion van Oranje
Heartbreaker 14-04-2009 09-05-2009 48 1 Nr. 4 in de Radio 2 Top 30
Feeling 31-07-2009 05-09-2009 36 2 Nr. 6 in de Radio 2 Top 30
Still with me 06-11-2009 28-11-2009 tip13 - Nr. 22 in de Radio 2 Top 30
Hallelujah 28-01-2010 06-02-2010 1(5wk) 14 met Gabriel Ríos /
Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 /
Benefietsingle voor Haïti / Platina
On the radio 29-03-2010 - Muziekdownload
Burning star 17-09-2010 25-09-2010 45 2 met Anastacia /
Nr. 10 in de Radio 2 Top 30
1 minute 02-12-2011 10-12-2011 tip8 - Titelsong Groenten uit Balen /
Nr. 4 in de Radio 2 Top 30
Angel 05-09-2012 29-09-2012 32 3 met Lionel Richie /
Nr. 7 in de Radio 2 Top 30
Overdrive 15-04-2013 27-04-2013 19 5 Nr. 4 in de Radio 2 Top 30
Boom 08-07-2013 20-07-2013 10 13
A girl like me 23-09-2013 28-09-2013 tip2 - Nr. 20 in de Radio 2 Top 30
Ride like the wind 20-05-2014 24-05-2014 tip5 -
Downtown 06-10-2014 25-10-2014 41 1 met Paul Michiels /
Nr. 20 in de Radio 2 Top 30
Iedereen is van de wereld 30-03-2015 11-04-2015 2 5 als onderdeel van Kom Op tegen Kanker 2015 /
Nr. 3 in de Radio 2 Top 30
Smoking gun 14-08-2015 21-08-2015 13 4
Nr. 13 in de Radio 2 Top 30
You are so beautiful 30-11-2015 05-12-2015 9 4 Nr. 7 in de Radio 2 Top 30
In my blood 11-04-2016 23-04-2016 16 10 Titelsong Empire / Nr. 8 in de Radio 2 Top 30
Razorblade 20-06-2016 25-06-2016 tip6 - met Lara Fabian / Nr. 13 in de Radio 2 Top 30
Anyone Out There 22-08-2016 03-09-2016 tip15 - Nr. 13 in de Radio 2 Top 30
Synchronize 20-12-2016 31-12-2016 tip12 -
Who's Lovin' You (Live) 10-04-2017 22-04-2017 tip44 - Liefde voor muziek
You've Got a Friend (Live) 17-04-2017 29-04-2017 9 5 Liefde voor muziek / Nr. 8 in de Radio 2 Top 30
How I Danced (Live) 24-04-2017 06-05-2017 31 1 Liefde voor muziek / Nr. 28 in de Radio 2 Top 30
Sing Your Heart Out (Live) 01-05-2017 13-05-2017 tip40 - Liefde voor muziek
Teardrops (Live) 08-05-2017 20-05-2017 tip27 - Liefde voor muziek
Gratitude (Live) 15-05-2017 27-05-2017 tip41 - Liefde voor muziek
You Don't Want Me To Go (Live) 22-05-2017 03-06-2017 tip31 - Liefde voor muziek
Conqueror 25-08-2017 02-09-2017 tip16 -
Hear That Sound 2018 26-05-2018 tip4 -
When You Came By 2023 - -
Ready For the Ride 2023 30-04-2023 33 3
Mom's Day Off 2023 - -
Shalala Ding Dong 2023 - -
Rock You Like Nobody 2023 - -

Muziek-dvd's[bewerken | brontekst bewerken]

Dvd's met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop muziek-dvd top 10/20 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Back for more - Live 14-02-2005 19-02-2005 1(15wk) 53 Goud
Natalia meets En Vogue ft. Shaggy 27-10-2008 01-11-2008 1(4wk) 27 met En Vogue & Shaggy / Platina
Overdrive Live - Live 26-04-2013 04-05-2013 2(3wk) 55 Goud
In My Blood (Live In Oostende) 16-12-2016 24-12-2016 1(2wk) 21

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Prijs Commentaar
2003 Idool 2003 Greatest Moments behaalde tweede plaats na Peter Evrard
Without You (single) behaalde goud
I've Only Begun to Fight (single) behaalde goud
This Time behaalde goud
TOTZ zomertrofee voor Without You
TOTZ-wintertrofee voor I've Only Begun to Fight
Gouden Flip van de Jommekeskrant 2003 beste zangeres
This Time behaalde dubbel platina
2004 TMF Award beste vrouw nationaal
TMF Award beste popartiest nationaal
ZAMU Music Awards award voor "populair"
Back for More behaalde goud
Back for More behaalde platina
Hit-award 2004 voor Risin'
TOTZ-zomertrofee voor Risin'
Gouden Flip van de Jommekeskrant 2004 beste zangeres
2005 Back for More (album) behaalde 3x goud
TMF award beste popartiest nationaal
TMF award beste album nationaal (Back for More)
Kids Award "Griet van het jaar"
2006 Back for More behaalde dubbel platina
Back for More - Live behaalde goud
Radio 2 Zomerhit 2006 beste concert (Natalia meets The Pointer Sisters)
Back for More behaalde driemaal platina
2007 Everything & More behaalde platina
Radio 2 Zomerhit 2007 voor Gone to Stay
TMF Award beste vrouw nationaal
Everything & More behaalde dubbel platina
2008 Music Industry Awards (MIA) beste solortiest
Gouden Flip van de Jommekeskrant 2008 beste zangeres
DVD Natalia Meets En Vogue feat. Shaggy behaalde platina
TMF Award beste vrouw nationaal
TMF Award beste popartiest nationaal
2009 Wise Girl behaalde goud
Radio 2 Zomerhit 2009 beste performance (Singstar Glamorous Tour)
TMF Award beste vrouw nationaal
Gouden Flip van de Jommekeskrant 2009 beste zangeres
Wise Girl behaalde platina
Wise Girl behaalde dubbel platina
2010 Hallelujah (single) behaalde platina
Acoustelicious behaalde platina
2011 Best of Natalia (album) behaalde goud
2012 Anne muziek Awards beste zangeres pop
2013 Overdrive behaalde goud
Radio 2 Zomerhit beste vrouwelijke artiest
Gouden Flip van de Jommekeskrant 2013 beste zangeres
2014 Gouden K van Ketnet beste vrouwelijke artiest
Jimmy Awards beste vrouwelijke artiest nationaal
Radio 2 Zomerhit 2014 beste vrouwelijke artiest
Hero van Zeroes bij radiozender Q-music
Gouden Flip van de Jommekeskrant 2014 beste zangeres
2015 Jimmy Awards beste vrouwelijke artiest nationaal
Story Awards zangeres van het jaar
2016 In My Blood behaalde goud
2017 Radio 2 Zomerhit 2017 beste solo-artiest

Tournees[bewerken | brontekst bewerken]

2004: This Time[bewerken | brontekst bewerken]

In februari 2004 ging Natalia haar eerste tournee: This Time in première in de Zuiderkroon te Antwerpen. Ze bracht er een twee uur durend concert met zowel eigen nummers als covers van onder anderen Aretha Franklin en Tina Turner.

2004: Back for More[bewerken | brontekst bewerken]

In november 2004 ging ze voor de tweede maal op tournee in Vlaanderen met de Back For More live-tournee. Hierin bracht ze alweer een mix van eigen nummers en covers van onder anderen Madonna, Dolly Parton en Whitney Houston. De tournee was zo snel uitverkocht dat er aan de 26 geplande concerten nog 14 werden toegevoegd. Het concert werd later op dvd uitgebracht, met als titel: Back For More Live.

2005: Back for More Summertour[bewerken | brontekst bewerken]

In de zomer van 2005 trok Natalia door Vlaanderen met haar Back For More Summer Tour 2005. De tracklist was ongeveer dezelfde als die van de Back For More Live Tour, maar bij deze show waren er geen dansers.

2005: Me and My Producer I[bewerken | brontekst bewerken]

In november 2005 volgde haar derde tournee in Vlaanderen, getiteld Me and My Producer. Het was een intiemer concert, waarbij de blazers werden ingeruild voor extra backing vocals (unplugged). Opnieuw bracht ze een mix van haar 2 albums en enkele covers van onder andere Alicia Keys, En Vogue en Aretha Franklin.

2006: Natalia meets The Pointer Sisters[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2006 vond in het Antwerpse Sportpaleis Natalia meets The Pointer Sisters plaats. Het was een gezamenlijke show waarbij ze zowel apart als samen nummers zongen. De meeste nummers waren eigen nummers, maar er waren ook enkele covers zoals Whatta Man van En Vogue en een Jackson-medley. Er waren 10 uitverkochte shows, goed voor meer dan 150.000 toeschouwers. Bovendien zorgden ze voor een Vlaamse primeur: het concert was direct na de show op een live-cd te koop, eventuele schoonheidsfoutjes werden niet weggewerkt. Natalia en The Pointer Sisters brachten samen de single Sisters Are Doing It for Themselves ter promotie uit.

2007: Everything & More Summertour[bewerken | brontekst bewerken]

In april 2007 gaf Druyts in de Lotto Arena te Antwerpen de kick-off van haar tournee Everything & More voor zo'n 5.500 toeschouwers. De show liep in mei verder. De setlist bevatte vooral nummers van haar album Everything & More, maar ook verschillende van haar hits zoals I've Only Begun to Fight, Higher than the Sun, Risin' en Ridin By.

2008: Natalia meets En Vogue feat. Shaggy[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2008 vond in het Antwerpse Sportpaleis Natalia meets En Vogue feat. Shaggy plaats. Het concept was hetzelfde als in januari 2006 met The Pointer Sisters, maar dit keer was de aandacht nog meer op Natalia gericht. Er waren zes uitverkochte shows met meer dan 90.000 toeschouwers. Bovendien nam Natalia een nieuwe versie van haar song Glamorous op samen met En Vogue. Dit werd haar langst genoteerde single ooit in de Ultratop 50. Van dit concert kwam eveneens een live-dvd uit waarvan er meer dan 52.000 werden verkocht.

2008: Singstar Glamorous Tour[bewerken | brontekst bewerken]

In november 2008 vond in de Lotto Arena de première plaats van Druyts' tournee Singstar Glamorous Tour. Druyts deed onder meer de Ethias Arena (Hasselt), Vorst Club (Brussel) en Schiervelde (Roeselare) aan en verkocht vijf keer de Lotto Arena (Antwerpen) uit. De Singstar Glamorous Tour werd door 35.000 toeschouwers bezocht.

2009: The Wise Girl Summertour[bewerken | brontekst bewerken]

De tournee ging van start op 3 juli 2009 met een openluchtconcert in het historisch stadscentrum van Brugge met 3000 aanwezigen en werd begin oktober 2009 afgesloten in de Antwerpse Lotto Arena voor 5000 aanwezigen.

2009: Natalia Acoustelicious[bewerken | brontekst bewerken]

In november 2009 vond de première plaats van Natalia's eerste akoestische tournee. Oude hits, maar ook nieuwe nummers van op haar album Wise Girl werden in een nieuw jasje gestoken. Door het aannemende succes werden er nog drie extra datums toegevoegd in januari 2010. Van deze tournee kwam er ook een live-cd uit bij het weekblad Dag Allemaal.

2010: Summertour[bewerken | brontekst bewerken]

Voor Natalia in september twee maanden naar de Verenigde Staten vertrok, bedankte ze haar fans met een korte zomertournee van 12 concerten.

2011: Natalia meets Anastacia[bewerken | brontekst bewerken]

Natalia meets Anastacia was de derde concertreeks waarin de Kempense zangeres een Amerikaanse ster uitnodigde. In het Antwerpse Sportpaleis deden de twee diva's samen zes concerten. Ter promotie brachten ze ook samen het nummer Burning star uit.

2011: Best Of Summertour[bewerken | brontekst bewerken]

Na zes uitverkochte sportpaleizen met Anastacia toerde Natalia terug door Vlaanderen naar aanleiding van haar album Best of Natalia.

2013: Overdrive Summertour[bewerken | brontekst bewerken]

De hele zomer lang toerde Natalia met haar band langs Vlaamse podia naar aanleiding van haar album Overdrive. De concertenreeks liep tot oktober 2013.

2014: Overdrive Deluxe Summertour[bewerken | brontekst bewerken]

Op 2 december kwam haar album ‘Overdrive Deluxe’ uit, met zeven nieuwe nummers. Dit was de aanleiding voor een nieuwe zomertournee langs vele Vlaamse podia.

2016: In My Blood Summertour[bewerken | brontekst bewerken]

2016: Ladies of Soul ft. Natalia

2017: In My Blood Tour II

2018: Me and My Producer "The 2nd Edition"[bewerken | brontekst bewerken]

2019: Natalia & Jef Neve - Theatertournee[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Natalia Druyts van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.