Natasja Froger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Natasja Froger
Natasja-froger.jpg
Volledige naam Natasja Johanna Froger - Kunst
Geboren 14 juni 1965
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep Tv-presentatrice
Jaren actief 2006 - heden
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Natasja Johanna Froger-Kunst (Brielle, 14 juni 1965) is een Nederlandse tv-presentatrice en sinds 31 december 1991 echtgenote van zanger René Froger.

Biografie[bewerken]

Natasja groeide op in Brielle als zeemansdochter. Op haar vijftiende verhuisde ze naar Giethoorn. Na de mavo volgde zij een opleiding tot medisch secretaresse. Daarna heeft Natasja jarenlang als stewardess en purser gewerkt bij KLM Cityhopper.

Tv-carrière[bewerken]

Sinds 2006 is Natasja actief bij de televisie. Het begon met het TROS-programma Schoondochter gezocht, gevolgd door het SBS 6-programma Hart in Aktie als opvolger van Wendy van Dijk.

Op 6 februari 2008 mocht Natasja de analyse verzorgen van de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Kroatië. Op 26 april 2008 presenteerde zij bij SBS 6 de show Kinderen Zingen Met Sterren. De serie was een idee van de SponsorBingo Loterij. En van oktober 2008 tot december 2008 was het gezin Froger te zien in het programma De Frogers: Effe geen cent te makken.

Begin 2009 ontstond enige commotie rond Natasja Froger. Ze was te zien in een reclamespot voor een energiemaatschappij. Haar uitspraken bleken zeer discutabel.[bron?] In het najaar was ze wederom op de televisie met het RTL-programma De Frogers: Helemaal Heppie.

Van 2010 tot 2013 was Natasja samen met John Williams te zien als vaste presentator van het RTL4-programma Bonje Met De Buren. In 2014 is dit programma verhuisd naar SBS6. Sinds mei 2011 presenteerde ze tevens Welcome Home. In het voorjaar van 2012 presenteerde Natasje het programma Echt Scheiden. Ook presenteerde ze in 2014 het programma Doof! en sinds oktober 2014 het programma Met Open Armen waarin ze gezinnen volgt in het adoptie proces. In het voorjaar van 2016 presenteert Natasja het programma Het Is Hier Geen Hotel bij RTL 4.

Privé[bewerken]

In Giethoorn kreeg Natasja een relatie met Jonnie Boer. Na de breuk met Jonnie leerde ze al snel René Froger kennen. Samen hebben ze twee kinderen.

Onderscheidingen[bewerken]

Natasja Froger is op 26 april 2016 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijzondere verdiensten voor de maatschappij. [1]

Externe link[bewerken]