Nationaal park Campos Gerais

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nationaal park Campos Gerais
Nationaal park
Nationaal park Campos Gerais (Brazilië)
Nationaal park Campos Gerais
Situering
Land Vlag van Brazilië Brazilië
Coördinaten 25° 4′ ZB, 49° 57′ WL
Informatie
IUCN-categorie II (Nationaal park)
Oppervlakte 215 km²
Opgericht 26 maart 2006
Beheer Braziliaans Instituut voor Milieu en Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen
Foto's
Araucaria columnaris

Het nationaal park Campos Gerais is een nationaal park in de staat Paraná van Brazilië, opgericht in 2006. Doelen zijn: het behoud van de bestaande natuurlijke omgeving, onderzoek, milieu-educatie en toerisme. De oppervlakte is 21.500 hectare.

Karakteristiek[bewerken | brontekst bewerken]

Kenmerkend voor het park zijn de bijzondere geologische formaties. Daarnaast heeft het gebied sporen van verschillende culturen, die zich ier n de loop van de tijd hebben gevestigd

Bekende geologische formaties zijn onder meer de Guartelá Canyon, de zandsteenformaties van het Vila Velha Park, Furnas Gêmeas, de watervallen van Buraco do Padre. Verder zijn er resten van Araucariabossen en graslanden.

Cultuurhistorische bijzonderheden zijn onder meer grotschilderingen, het Ressurreição-klooster waar gregoriaans gezang beluisterd kan worden en Witmarsum met een Mennonietengemeenschap.

Toerisme[bewerken | brontekst bewerken]

Het gebied is door zijn geologische en cultuurhistorische diversiteit aantrekkelijk voor toeristen en er zijn verschillende faciliteiten, zoals wandelen en raften. Een van de meest populaire attracties is de Buraco do Padre, een soort ondergronds amphitheater met een waterval van tientallen meters.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]