The National Academy of Design

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf National Academy of Design)

The National Academy of Design' in New York, nu vaak, The National Academy, is een ere-vereniging van Amerikaanse kunstenaars, met een museum en een school voor Schone kunsten.

Zij werd opgericht in 1825 door Samuel F.B. Morse, Asher B. Durand, Thomas Cole, en anderen ter bevordering van de beeldende kunsten in Amerika door middel van instructie en tentoonstelling.

De academie beschikt over een openbare collectie van meer dan vijfduizend werken van de negentiende en twintigste-eeuwse Amerikaanse kunst.

De Academy is in de loop der jaren uitgebreid over verschillende gebouwen. Een van die gebouwen is gebouwd tussen 1863-1865, in neogotische stijl en werd gemodelleerd naar het Dogepaleis in Venetië. Sinds 1942 bezit de academie ook een herenhuis, dit was de voormalige woning van beeldhouwer Anna Hyatt Huntington en Archer Milton Huntington op Fifth Avenue en Eighty-ninth Street.

De school biedt studio instructie, masterclasses, diverse workshops, en lezingen. Studiebeurzen zijn beschikbaar voor deze opleiding.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De oorspronkelijke oprichters van de National Academy of Design waren studenten van de American Academy of Fine Arts. In 1825 voelden de studenten een gebrek aan ondersteuning voor het onderwijs van de Academie. De raad van bestuur die bestaat uit handelaren, advocaten en artsen en de voorzitter, de beroemde Amerikaanse kunstenaar ten tijde van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog kolonel John Trumbull. Samuel F.B. Morse en andere studenten begonnen een eigen tekenvereniging die meerdere per week bijeen kwam ter bestudering van Design. De vereniging werd echter gezien als een afhankelijke organisatie van de Academie, waar zij zich verwaarloosd voelde. Er werd een poging tot verzoening ondernomen door zes van de kunstenaars uit de vereniging aan te stellen als bestuurders van de Academie. Echter, toen vier van de genomineerden werden niet werden verkozen werd er door de gefrustreerde kunstenaars besloten tot een nieuwe academie en zo werd de National Academy of Design opgericht.[1]

National Academy of Design (1863-1865), een van de vele Neogotische gebouwen gemodelleerd naar het Dogepaleis

Leden van de National Academy of Design[bewerken | brontekst bewerken]

Leden van de National Academy worden aangeduid met de titel N.A.. Men kan zich niet aanmelden voor een lidmaatschap, maar wordt voorgedragen en eventueel verkozen. Enkele bekende leden van de National Academy zijn:

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]