Natural History Museum of Los Angeles County

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit overzicht is mogelijk incompleet; u kunt helpen door het uit te breiden.
Natural History Museum of Los Angeles County
(1913) Museum of History, Science, and Art
(1961) Los Angeles County Museum of Natural History
Natural History Museum of Los Angeles County
Locatie Vlag van de Verenigde Staten Los Angeles, Californië
Coördinaten 34° 1′ NB, 118° 17′ WL
Openingsdatum 1913
Personen
Directeur Dr. Lori Bettison-Varga
Aantal bezoekers circa een miljoen / jaar
Detailkaart
Natural History Museum of Los Angeles County (Los Angeles)
Natural History Museum of Los Angeles County
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Het Natural History Museum of Los Angeles County is een Amerikaans natuurhistorische museum in Los Angeles, Californië. Het museum is het grootste in zijn soort in het westen van de Verenigde Staten. De collectie omvat 35 miljoen specimen en artefacten en bestrijkt 4,5 miljard jaar geschiedenis. De collectie is veel ruimer dan wat tentoongesteld wordt, en omvat vele wetenschappelijke collecties die in en buiten het museum bewaard worden.

Het museum, gelegen in het Exposition Park, grenst aan de campus van de University of Southern California. Het werd daar opgericht in 1913 onder de toen geldende naam van Museum of History, Science, and Art. Het museumgebouw is opgenomen in het National Register of Historic Places. In 1961 splitste het Los Angeles County Museum of Art af van het Los Angeles County Museum of Natural History en beide musea gingen elk hun eigen weg.

De meest bezochte onderdelen van de vaste collectie van het museum zijn de opstellingen rond dierlijke habitats, dinosauriërs en precolumbiaanse culturen.

Zie de categorie Natural History Museum of Los Angeles County van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.