Nederlands Vaccin Instituut

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Nederlands Vaccin Institiuut (of NVI) was een agentschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het instituut werd op 1 januari 2003 opgericht en bestond uit de voormalige Sector Vaccins van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de SVM (Stichting ter bevordering van de Volksgezondheid en Milieuhygiëne). In 2012 werd het NVI door de staat verkocht aan het Serum Institute of India (SII).[1] Er werkten circa 450 medewerkers in het instituut.

Taken[bewerken]

Het NVI produceerde en distribueerde vaccins en vaccingerelateerde producten. Wetenschappers van het NVI werkten aan de ontwikkeling van vaccins. Het instituut leverde alle vaccins voor het Rijksvaccinatieprogramma (RVP).

Per 1 januari 2011 zijn de publieke functies van het NVI terug ondergebracht bij het RIVM. Dit betreft de inkoop, opslag & distributie van vaccins ten behoeve van het Rijksvaccinatieprogramma, het Nationaal Programma Grieppreventie (NGP), het Nationaal Serum Depot (NSD) en overige nationale voorzieningen, zoals die ten behoeve van actie bij calamiteiten, alsook het onderzoek naar en ontwikkeling van vaccins.

Referenties[bewerken]

Externe links[bewerken]