Nedinscoplein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.
Nedinscoplein
Het Nedinscogebouw met daarvoor de parkeerplaats, tegenwoordig het plein. Tevens is de poort en muur verdwenen
Geografische informatie
Locatie       Venlo
Stadsdeel Centrum
Wijk Maaswaard
Zijstraten Via Crescendo
Hamelstraat
Algemene informatie
Genoemd naar Nedinscogebouw
Bestrating klinkers
Bebouwing woonzorgcomplex, Nedinscogebouw
Opvallende gebouwen Fabriekshal van Nedinsco, in gebruik als studio door Omroep Venlo

Het Nedinscoplein is een plein in de wijk Sinselveld van de Nederlandse plaats Venlo. Vanaf 2007 wordt dit gedeelte van de wijk echter steevast Maaswaard genoemd, vooral door de gemeente zelf.

Het geraamte van de fabriekshal, kort voor de verbouwing

Het plein is een nieuw ingerichte open ruimte aan de oostzijde bij het Nedinscogebouw, en wordt verder omsloten door het nieuwe woon-zorgcomplex Crescendo. Later zal hierbij nog het nieuwe stadskantoor van de gemeente worden gebouwd en zal de Omroep Venlo een plek krijgen in de oude fabriekshal van het Nedinscogebouw, die rond de stalen constructie, als een kas, opnieuw met glas wordt bekleed.

Vanaf het plein kan via een straat langs het Nedinscogebouw de Professor Gelissensingel worden bereikt, vanwaaruit men toegang heeft tot de uiterwaarden van de Maas en de Maaswaard.

Verder draagt een televisieprogramma van Omroep Venlo eveneens de naam Nedinscoplein.