Need for Speed: World

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Need for Speed: World
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) EA Black Box (Quicklime Games)
Uitgever(s) Electronic Arts
Muziek Mick Gordon
Datum van uitgave 20 juli 2010 (pre-order)
27 juli 2010
Genre(s) race, MMOR
Speelmodus singleplayer, multiplayer
Engine EAGL 3 (gewijzigd)
Leeftijdsklasse PEGI: 7+
OFLC: G
Platform(s) Microsoft Windows
Media download
Systeemeisen
OS Windows XP/Vista/7
CPU: 1,7 GHz
RAM: 1 GB (alleen XP), 1,5 GB
Grafische kaart: GeForce FX, Radeon 8500, Intel GMA915
Harde schijf: 2 GB
Internetverbinding: 128 kb/s
Navigatie
Voorloper Need for Speed: Shift
Vervolg Need for Speed: Hot Pursuit
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Need for Speed: World (vroeger bekend als Need for Speed: World Online) is de vijftiende titel in de langlopende Need for Speed-franchise van Electronic Arts. Deze versie werd samen met EA Black Box ontwikkeld (en gerebrand naar Quicklime Games nog voor het einde van 2013). Het is de eerste massively multiplayer online racing (MMOR) in de reeks en exclusief beschikbaar voor het Windows besturingssysteem. Het werd uitgebracht op 27 juli 2010. Personen die het NFS: World Starter Pack pre-orderden kregen een vroege "head-start" in de game en konden al vanaf 20 juli 2010 van start.

Gameplay[bewerken]

NFS: World neemt de gameplay van Most Wanted en Carbon over. De nadruk wordt gelegd op het illegale straatracen, autotunen en politieachtervolgingen. Ook nemen ze klassieke MMO-elementen over als speciale krachten, "powerups" genaamd. De fictieve wereld speelt zich onder andere af in de steden Rockport en Palmont, de steden van Most Wanted en Carbon.

Men moet REP (reputatie) verzamelen om het volgend level te bereiken. Dit doet men aan de hand van races (deze kunnen zowel singleplayer als multiplayer gespeeld worden) of politieachtervolgingen succesvol af te slaan. Per race of geslaagde ontsnapping krijgt men ook een geldbedrag waarmee men upgrades of nieuwe auto's kan kopen.

MMORG[bewerken]

De wereld is een online virtuele wereld. Niet alleen tijdens de races ontmoet men andere personen, maar ook tijdens het gewoon rondrijden. Het spel wordt ook continu bijgewerkt. Zo kent de wereld dag en nacht, de vier seizoenen en feestdagen. Zo zal er bijvoorbeeld tijdens de winter sneeuw vallen en vanwege Halloween spoken geplaatst worden. Op oudejaarsnacht is zelfs vuurwerk te horen.

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Jaar Score
MMOhut 2010 80%
PC Gaming World 2010 78%
IGN 2010 60%
Games Radar 2010 60%
guardian.co.uk 2010 60%
Eurogamer.net (UK) 2010 60%
GameStar (Duitsland) 2010 54%
1UP 2010 50%
4Players.de 2010 49%
JeuxVideoPC.com 2010 40%
Bronnen, noten en/of referenties