Nella Balda

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Nella Balda (Brussel, 15 maart 1984), volledige naam Antonella Baldassare, is een Belgische modefotografe.

Biografie[bewerken]

Nella is van Italiaanse afkomst, maar is geboren en getogen in België. Haar beide ouders zijn afkomstig uit Zuid-Italië.

Nella nam voor het eerst een fototoestel in haar handen op 14-jarige leeftijd. Ze begon met het maken van zelfportretten en foto's van de natuur en familie. Elke foto had een verhaal, vaak met een fantasie, donkere of droomachtige atmosfeer.

Op 17-jarige leeftijd begon ze met conceptfotografie. Samen met vrienden en familie begon ze fantasie en droomachtige fotoshoots. In 2009 begon ze tests te doen met modellen en startte ze met commerciële en modefotografie. Ze werd hierbij geïnspireerd door fotografen als Richard Avedon, Annie Leibovitz, Erwin Blumenfeld en Ellen von Unwerth en kunstenaars als Josephine Wall, Tim Burton en Walt Disney.

Werk[bewerken]

Met al opdrachten voor ontwerpers van Parijs tot Milaan en een clientèle van over de hele wereld op haar palmares heeft ze in amper één jaar tijd een indrukwekkende portfolio opgebouwd waarbij ze bij elke foto streeft naar perfectie en uniekheid.

Door middel van Flickr, Facebook en Deviant Art wordt haar werk gevolgd door vele mensen en hoopt ze voor anderen een inspiratiebron te kunnen zijn.

F ❤ Hush Magazine[bewerken]

Naast een freelance mode- en conceptfotografe is Nella Balda ook oprichter van F ❤ Hush Magazine, een high end fashion- en fotografiemagazine, waaraan fotografen van over de hele wereld bijdragen leveren.

Externe links[bewerken]