New In Chess

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

New In Chess (NIC) is een Engelstalig internationaal schaaktijdschrift dat sinds 1984 in Nederland wordt uitgegeven en acht keer per jaar verschijnt. De redactie is in handen van grootmeester Jan Timman en Dirk Jan ten Geuzendam. Het tijdschrift bevat partijcommentatoren van hooggeklasseerde grootmeesters, zoals Vladimir Kramnik, Viswanathan Anand, Peter Leko, Judit Polgar, Magnus Carlsen en Sergej Karjakin.

New In Chess geeft ook vier keer per jaar een jaarboek uit, met recente ontwikkelingen in de openingstheorie (partijen en artikelen). New In Chess maakt gebruik van een eigen classificatiesysteem van openingen, de NIC-code.

Schaakbulletin[bewerken]

New In Chess vindt zijn oorsprong in het Nederlandse Schaakbulletin dat sinds 1968 verscheen. Aanvankelijk bevatte dit vooral een opsomming van partijen. In 1970 kwamen Jan Timman en J.H. Donner bij dit blad, waarna steeds meer commentaren en partijanalyses werden opgenomen. In 1984 verscheen het laatste nummer van Schaakbulletin samen met het eerste nummer van New In Chess.

Externe links[bewerken]