New Kids

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
New Kids
Genre Sketchprogramma
Speelduur ±3 minuten
Bedenker Steffen Haars en Flip van der Kuil
Hoofdrollen Tim Haars
Huub Smit
Wesley van Gaalen
Peter Vernhout
Steffen Haars
Flip van der Kuil
Nicole van Nierop
Land van oorsprong Nederland
Gerelateerde series De Pulpshow
Productie
Producent 100 % halal, Comedy Central
Uitzendingen
Start december 2007
Einde 8 december 2011
Afleveringen 35
Seizoenen 3
Zender Flabber, 101 TV, BNN, Comedy Central
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

New Kids, tijdens de eerste twee seizoenen New Kids on the Block genoemd (naar de boyband met die naam uit begin jaren 90), is een Nederlandse televisieserie, voor het eerst uitgezonden op Flabber en later te zien geweest bij 101 TV en Comedy Central. De serie is geschreven door Steffen Haars en Flip van der Kuil. In de serie staat een groep 'foute' hangjongeren uit het Noord-Brabantse dorp Maaskantje centraal. De televisieserie werd gevolgd door twee bioscoopfilms, New Kids Turbo en New Kids Nitro.

In maart 2012 maakte New Kids bekend dat ze ermee stoppen. Een afsluitende liveshow in het Gelredome, gepland voor oktober 2012, werd in mei door organisator Mojo afgelast vanwege een tegenvallende kaartverkoop.

Achtergrond[bewerken]

De eerste reeks werd in december 2007 succesvol gelanceerd op Flabber.nl en werd een hit op het internet, waar de eerste zeven afleveringen bij elkaar opgeteld meer dan drie miljoen keer bekeken werden. Ook op YouTube was het een grote hit. Als gevolg hiervan werd het tweede seizoen uitgezonden op 101 TV, de digitale jongerenzender van BNN.

Diverse kanalen zagen potentieel in de serie. Vanaf 25 september 2009 zond Comedy Central nieuwe afleveringen van serie 3 op haar zender uit. Dit leverde een grote doorbraak op bij het publiek in Nederland en België. Enkele van de afleveringen wilde Comedy Central oorspronkelijk niet uitzenden, omdat ze deze ongeschikt voor televisie vonden. Uiteindelijk zijn toch alle afleveringen meerdere malen uitgezonden.

Buitenland[bewerken]

De serie wordt ook in het buitenland uitgezonden, bijvoorbeeld in Duitsland. Seizoen 3 is ook in het Duits vertaald. De acteurs spraken zelf hun nasynchronisatie in en deze versie werd uitgezonden door Comedy Central Germany.

Inhoud[bewerken]

Cafetaria 't Pleintje in Den Dungen, locatie van diverse New Kids sketches

De serie gaat over de vijf hangjongeren Richard Batsbak, Rikkert Biemans, Gerrie van Boven, Barrie Butsers en Robbie Schuurmans in het Noord-Brabantse dorpje Maaskantje. In de eerste twee seizoenen werden ook wel afleveringen gewijd aan andere personages.[1] Ze gedragen zich in de stijl van de happy hardcore-cultuur, drinken dagelijks blikken Schultenbräu-bier, eten snacks in de lokale snackbar 't Pleintje, met name broodjes bakpao, en ze rijden hun dorp rond met de groene Opel Manta van Rikkert.[2] Hun stopwoord is 'Kut'. Daarnaast is de groep asociaal, wordt er veel gevloekt en wordt geweld niet geschuwd. Terugkerend in de serie zijn vandalisme en plotselinge aanrijdingen.

Afleveringen[bewerken]

Seizoen Aantal
afleveringen
Jaar van
uitzending
1 9 2007
2 7 2008
3 19 2009
Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Seizoen 1 (2007)[bewerken]

Aflevering 1 - Stoeptegel
Twee zakenmannen staan buiten even een luchtje te scheppen. Wanneer ze op het punt staan een gesprek te starten, krijgt één van hen een stoeptegel tegen zijn gezicht die afkomstig is van de New Kids, die niet blij zijn dat de steen gevallen is. Ze bevelen de man dan ook meteen de tegel terug te geven. De man bloedt ondertussen hevig en is niet in staat te helpen. Hij probeert rustig te blijven en kalm mee te werken. Wanneer de man dan maar zegt dat het zijn fout is, komt de politie tussenbeide, wat niet echt positief is voor de bloedende man. Ze denken dat het zijn fout was en nemen hem mee naar kantoor. De New Kids nemen de stoeptegel mee en gaan weg.
Aflevering 2 - Kiekeboe!
In deze aflevering komt een man op kantoor erachter dat zijn Vlaams notenbrood beschimmeld was geworden en zijn collega's het hebben moeten weggooien. Wanneer de man op het punt staat in woede uit te barsten, komt een vreemde man achter de koelkast uit gesprongen en roept "Kiekeboe!". Dit wekt enorm wat hilariteit op op kantoor. De overige tijd van de aflevering laat diezelfde vreemde man andere mensen (waaronder de politie, een redder en een dokter) lachen, tot hij achter een boomstam uitspringt en per ongeluk wordt neergeschoten door een jager, waarna de jager en zijn vriend weigeren de man te helpen.
Aflevering 3 - Zwembad
In deze aflevering gaan 2 van de New Kids zwemmen. Maar dat doen ze (zoals alles) op hun manier. Zo ook hier in het zwembad. Waar ze onder meer bellen en drinken in het zwembad. Na het telefoontje van een van de New Kids vraagt de ene aan de andere of hij in het water zou durven springen met de bierbak in zijn handen. De andere zegt hierop ja en de ene New Kid springt in het water. Maar door het gewicht van de bierbak verdrinkt hij. Wat er met de New Kid gebeurt, wordt niet vermeld in de aflevering.
Aflevering 4 - Een lentedag
Op een zonnige lentedag leert een man zijn zoon fietsen. Hij doet zijn zoon een fiets cadeau en de kleine jongen maakt een ritje op zijn nieuwe fiets. Wanneer alles rustig en vlot lijkt te verlopen, wordt de jongen overreden. De vader barst in tranen uit. Hij wordt al snel opgevrolijkt door een man die een muziekinstrument bespeeld. Wanneer de man weggaat, barst de vader opnieuw in tranen uit.
Aflevering 5 - Een mooie auto
Een vrouw is heel blij met haar auto. Dan komt er een Sinterklaas en die sloopt samen met enkele Zwarte Pieten de auto. Een vader geeft zijn zoon een ruitenwisser als cadeau.
Aflevering 6 - Konijn op de weg
Er staat een konijn op de weg en een hiervoor uitwijkende fietsster komt onder een auto. Twee New Kids staan in het parkje te schoffelen en weigeren het leven van de jonge vrouw te redden.
Aflevering 7 - Bij de dokter
Een dokter probeert zijn patiënt duidelijk te maken dat hij AIDS heeft. Als de patiënt door heeft dat hij ziek is, blijkt de dokter zich te vergissen, het was Jody Bernal die AIDS had, en niet de dove uit de PULPSHOW.
Aflevering 8 - Dominostenen
Op tv is een programma waarin een filmpje wordt vertoond van een man die een meisje onthoofdt met een zwaard, waarna de presentatoren van het programma ook slaags raken. Intussen wordt in de huiskamer van de New Kids een serie dominostenen omgegooid.
Aflevering 9 - Kan ik hangen?
Manuela besluit na een zoenpartij met Rikkert met haar fiets achter zijn brommer gaan te hangen. Ondanks dat een man vertelt dat dit een goed idee is, krijgt Manuela een ongeluk. De rest van de aflevering is een compilatie van het eerste seizoen met fragmenten en personages die Dust in the Wind van Kansas zingen.

Seizoen 2 (2008)[bewerken]

Aflevering 1 - Tuinkabouter
Een ernstig ziek persoon krijgt een tuinkabouter cadeau. Deze wordt kapotgegooid door een van de New Kids die zich uitgeeft voor verstandelijk gehandicapte.
Aflevering 2 - Magnetron
Een man wil zijn hand afhakken met een bijl totdat hij hoort dat het gevaarlijk is. In de huiskamer van de New Kids gooit iemand met een magnetron een stapel glazen om.
Aflevering 3 - Kutgesprek
Een oude man ligt op z'n sterfbed. Net als hij iets belangrijks wil gaan vertellen lopen zijn drie kinderen weg.
Aflevering 4 - Lekker nummertje
Een man in een rolstoel komt erachter dat hij weer kan lopen. Twee verhuizers spelen met hun mobiele telefoons en laten door hun onoplettendheid een kast op de ex-invalide vallen.
Aflevering 5 - Schatkaart
Met een schatkaart in z'n hand graaft een man een kinderlijkje op en wordt handhandig gearresteerd door de politie. De New Kids hebben intussen de schat gevonden.
Aflevering 6 - Dat was grappig
De presentatoren uit seizoen 1 zijn terug en tonen een filmpje waarin iemand een speer in z'n lijf krijgt. Intussen verliest een van de New Kids zijn arm door een vuurwerkbom.
Aflevering 7 - Agenten op skates
Twee agenten rijden op skates, maar hun overtuigingskracht op hangjongeren neemt er niet door toe. Na een worsteling veroorzaken ze een ongeluk waarbij een gezinnetje in een auto om het leven komt. Ook de agenten krijgen een dodelijk ongeluk. De aflevering eindigt met een compilatie van het seizoen, de personages zingen Jeanny van Falco.

Seizoen 3 (2009)[bewerken]

Aflevering 1 - Camping
De New Kids zijn op vakantie op een camping. Richard, Rikkert en Barrie lopen de camping te verkennen. Als ze weer terugkomen bij hun caravan, zegt Robbie dat de schotel van de televisie kapot is waarop ze maar buiten gaan zitten. Tot Gerrie met zijn heftruck het terrein op komt rijden en andere tentjes omver rijdt. Hij zegt dat hij die van zijn werk heeft meegenomen en dat die daar niet nodig was.
Aflevering 2 - Strand
Confrontatie op het strand tussen Richard, Rikkert en Barrie en een koppel dat in de zon ligt.
Aflevering 3 - Die rooie
Over 'die rooie', een mongool die Gerrie een blauw oog slaat.
Aflevering 4 - Boksbal
Gerrie heeft een speelgoedindianentooi gestolen van een meisje en gaat later met Rikkert naar de kermis. Ze jagen een nerd bij de boksbal weg en Gerrie probeert de boksbal op alle mogelijke manieren te raken, als een ware Rocky-training. Later neemt hij het op tegen de vader van het meisje, die er geen moeite mee heeft om Gerrie neer te krijgen.
Aflevering 5 - Politievriend
Richard, Gerrie en Barrie zijn in de speeltuin. Gerrie scheurt met een scooter in het zand die hij zegt te hebben gestolen. Even later komt er een agent die vraagt of hij ook op de scooter mag. Als hij een wheelie wil maken valt hij met de scooter op de grond. De agent zegt dat de schade meevalt, maar Richard is het hier niet mee eens. De agent geeft de jongens 500 euro, waar ze bier voor kopen.
Aflevering 6 - Kutdag
Richard, Rikkert, Robbie en Barrie staan op het pleintje bier te drinken. Rikkert vertelt hoe zijn werkdag is gegaan. Vervolgens wordt hij gestoken door een wesp. Doordat hij hier allergisch voor is, gaat hij vreemd gedrag vertonen en krijgt hij last van waanvoorstellingen.
Aflevering 7 - Dronken
Gerrie en Rikkert maken een dronkenmanstocht door Maaskantje. Ze klimmen over schuttingen heen in andere tuinen en plassen in een brievenbus. Aan het eind blijkt dat ze op zoek waren naar hun auto.
Aflevering 8 - Krasloten
Richard en Gerrie staan in de winkel naar tijdschriften te kijken. De eigenaar van de winkel gaat even weg en vraagt hen op te letten. Als de man weg is pakken Richard en Gerrie alle krasloten waarna ze die allemaal openkrassen. Ze winnen een groot geldbedrag en kopen een buitenboordmotor. Met de hele groep gooien ze bierblikjes naar de buitenboordmotor, waarna de motor ontploft.
Aflevering 9 - Haasten
Barrie krijgt een telefoontje dat het tankstation op ontploffen staat. Zo snel mogelijk gaat hij naar de winkel voor bier en naar de snackbar voor frikandellen.

Onderweg verliest hij bijna alles. Op het moment dat hij aankomt ontploft het tankstation waarna Gerrie aan komt rennen en gaat schelden omdat hij te laat is.

Aflevering 10 - Supermarkt
De New Kids zijn bier aan het halen in de supermarkt maar ze zeggen tegen Manuela die achter de kassa zit dat ze die al bij zich hadden toen ze hier binnenkwamen. Op het einde zegt Gerrie tegen Richard dat hij in de cel moest blijven zitten omdat de manager van de supermarkt hem had zien 'jatten' en dat Gerrie hem had geslagen. Maar eigenlijk heeft Gerrie de groep verraden.
Aflevering 11 - Chinees
Richard, Robbie en Gerrie bestellen Chinees en kunnen de bezorger niet betalen, waarna er vreemde dingen gebeuren.
Aflevering 12 - SWAT
Richard staat te bellen onder de douche en vertelt dat ze hem niet kunnen vinden. Hij heeft iets fout gedaan. Vervolgens ziet hij de politie buiten. Hij rent naar buiten en zijn handdoek valt af, maar het loopt met een sisser af.
Aflevering 13 - Bushalte
Richard is aan het plassen in een bushokje, terwijl twee passagiers wachten op de bus. Hij maakt excuses voor het urineren, ondertussen komen Barrie en Rikkert aanlopen. Vervolgens komt de bus en slaan Richard, Barrie en Rikkert het stel in elkaar. Het stel loopt weg en wordt aangereden, vervolgens zingt Rikkert Busje komt zo.
Aflevering 14 - Scooter
Rikkert probeert in Maaskantje zijn scooter te verkopen aan een ruziënd koppel.
Aflevering 15 - Neuken
Manuela zit voor haar huis met haar twee kinderen. Rikkert komt aangelopen en versiert Manuela. Even later zit Rikkert Manuela te vingeren. De New Kids en Manuela's twee kinderen kijken toe samen met een paar bewoners van Maaskantje.
Aflevering 16 - Oppas
Gerrie en Barrie komen in de speeltuin een tegen die haar dochtertje zoekt en aan hen even haar zoontje geeft terwijl ze verder zoekt. Gerrie en Barrie staan even later met het jongetje langs een drukke weg, en de jongen wordt doodgereden. Als ze weer in de speeltuin zijn, komt de vrouw weer aangelopen met haar dochter die ze heeft teruggevonden. Even later wordt ook het meisje doodgereden.
Aflevering 17 - Vuurwerk
Barrie en Gerrie zijn naar België gegaan om vuurwerk te halen voor een kind. Vervolgens gebeurt er een ongeluk met het vuurwerk waarbij het kind het leven verliest.
Aflevering 18 - Pistool
Confrontatie tussen Gerrie die een pistool heeft afgepakt van een agent en de agent vervolgens in zijn oog schiet.

Rolverdeling[bewerken]

Hoofdpersonen[bewerken]

Rol Acteur Seizoenen beschrijving
Richard Batsbak Huub Smit 2007-2012 Richard (27) is de leider van de groep en ook relatief de slimste. Met een zwarte band in taekwondo is hij geen mietje. Hij werkt bij de plantsoenendienst samen met Robbie.
Gerrie van Boven Tim Haars 2007-2012 Gerrie (23) probeert zichzelf voortdurend te bewijzen tegenover zijn vrienden, maar dit gaat meestal niet helemaal goed. In de aflevering Op de camping wordt duidelijk dat hij in een magazijn werkt waar hij een heftruck bedient. Ook is hij dol op bier.
Rikkert Biemans Wesley van Gaalen 2007-2012 Rikkert (26) werkt als automonteur. Zijn Opel Manta is alles voor hem. In de aflevering Zwembad van seizoen 1 wordt duidelijk dat hij dan nog een Opel Corsa rijdt in plaats van een Manta.
Robbie Schuurmans Steffen Haars 2007-2012 Robbie (26) werkt samen met Richard bij de plantsoenendienst. Ook heeft hij altijd honger.
Barrie Butsers Flip van der Kuil 2007-2012 Barrie (27) zit in de bijstand, hij is de sterkste van de groep en zegt zelden iets. Hij berijdt een roze Gilera Citta. Barrie loopt bijna de hele serie op badslippers en heeft altijd een trainingsjas aan en een grote gouden ketting om.

Trivia: Barrie Butsers heeft op het jongerenforum Fok! een account waarbij hij zich voordoet als een nette jonge vrouw.

Manuela van Grunsven Nicole van Nierop 2007-2010 Manuela is alleenstaande moeder van twee kinderen en hoogzwanger. Ze werkt achter de kassa bij de supermarkt. In New Kids Nitro wordt onthuld dat ze bij een verkeersongeluk om het leven gekomen is. Ze loopt net zoals Barrie de hele serie rond op badslippers.
Danny Peter Vernhout 2007-2008 Danny speelde alleen in de eerste twee seizoenen. Omdat het uiterlijk van Vernhout niet paste bij zijn rol is hij niet meer te zien vanaf het derde seizoen. Peter Vernhout speelt nog wel wat kleinere bijrollen in de serie.

Bijrollen[bewerken]

Personage Acteur beschrijving
Wijkagent Adrie Bart de Rijk De wijkagent in Maaskantje. Hij komt voor in de afleveringen Politievriend, Pistool en Vuurwerk. Hij komt ook voor in de films New Kids Turbo en New Kids Nitro. In de aflevering Pistool sterft hij doordat hij zijn pistool verkeerd aanneemt en zichzelf daardoor per ongeluk door zijn hoofd schiet.
Joost van Gaalen Joost van Gaalen Een vriend van de New Kids. Hij komt één keer voor, in de aflevering Strand. Daarnaast wordt hij vaak genoemd in de serie. Hij komt ook voor in de film New Kids Turbo, waar hij gevangene is en bij een illegale vrijlating zelfmoord pleegt met een pistool.
Danny Samuel Both Het oudste kind van Manuela. Hij wordt meegenomen door een pedofiel in de film New Kids Turbo. In aflevering Vuurwerk sterft hij vermoedelijk. Het lijkt echter alsof wijkagent Adrie en hij levend bij elkaars dood aanwezig waren.
naam onbekend Dick Broekman Hij komt vaak voor in de serie, maar is verder vrij onbekend. Hij heeft één dochtertje en een overleden vrouw. Hij sterft in de aflevering Dronken. In de film New Kids Turbo is hij de pedofiel die Danny en Nicky meelokt met een worstenbroodje. In het dagelijkse leven is hij taxichauffeur in de omgeving Tilburg.
'De neeschuddende opa' Adrie Bolwerk Een oude man die vaak voorkomt in de serie en de film. Hij vindt de heren van New Kids niet echt leuk. In het echte leven is hij de opa van Tim (Gerrie) en Steffen (Robbie) Haars. Hij komt ook voor in de film New Kids Turbo.
Henk van Boven Ruud Matthijssen De baas van de plaatselijke snackbar. In de serie verschijnt hij enkel in de aflevering Die Rooie. Hij is de vader van Gerrie en komt ook voor in de films New Kids Turbo en New Kids Nitro.
André Nees Haars André komt in twee afleveringen voor. Hij is betrokken bij de explosie in de aflevering Haasten. Blijkbaar overleeft hij dit, want hij komt terug in de film New Kids Turbo.
Nicky Djim Leenheers Het jongste kind van Manuela. In de serie te zien in de aflevering Versieren. Ook in de film New Kids Turbo is hij te zien, waar hij samen met zijn broer door een pedofiel wordt meegenomen.
Peter Hieltjes René van Berge Hennegouwen Een bewoner van Maaskantje die sterft in de aflevering Haasten door de exploderende auto.
'Die Rooie' Lars Boekhorst Een roodharige jongen met het syndroom van Down die in de aflevering Die Rooie ruzie krijgt met de hoofdrolspelers. In de film New Kids Turbo is hij kaal en wil hij graag vrachtwagenchauffeur zijn. In de film New Kids Nitro stapt hij constant bij Rikkert in de auto als hij gaat racen.
Vader van gezin Peter Vernhout Verschijnt kort in New Kids Turbo. In tegenstelling tot wat de film doet geloven wordt dit personage gespeeld door de echte Peter Vernhout die een kleine cameo speelt als vader van een gezin waarvan de New Kids een auto stelen. Even later wordt het gehele gezin omver gereden door een politiebus met daarin de wijkagent Adrie.
D'n Dave Guido Pollemans De nieuwe vriend van Manuela. Hij dealt pillen en rijdt in een zwarte Opel Manta. Als Rikkert later teruggaat naar Manuela om hem te steken met een afgeslagen bierflesje wordt hij aangereden door een vuilniswagen. Hij speelt een grotere rol in New Kids Nitro.
Knoet Sjaak-Pieter van Es Een vriend van D'n Dave. Hij speelt een rol in New Kids Nitro.
Deborah Juliette van Ardenne De vriendin van Dave en de liefdesinteresse van Rikkert in New Kids Nitro. Later is ze voor zeer korte tijd Rikkerts vriendin. Ze is hoogzwanger net als Manuela.
Jody Bernal Jody Bernal Jody Bernal speelt een klein rolletje in de film New Kids Turbo. Hij wordt gegijzeld door de New Kids en tijdens een optreden doodgeschoten.

New Kids Turbo[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie New Kids Turbo voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Een nieuw seizoen van New Kids stond gepland voor september 2010. In een interview met het NOS Journaal werd bekendgemaakt dat de afleveringen 20 minuten zouden gaan duren. Ter vergelijking: sketches uit seizoen 1, 2 en 3 duurden ongeveer 3 minuten. In plaats van dit nieuwe seizoen werd er een speelfilm van New Kids gemaakt, die 9 december 2010 in de bioscoop verscheen. De film draagt de titel New Kids Turbo en is geproduceerd door Eyeworks. De filmopnames vonden vooral plaats in Maaskantje en in Den Dungen, het aangrenzende dorp, en Schijndel en speelt zich wederom af in de eerstgenoemde plaats, waar de New Kids chaos veroorzaken.

New Kids Nitro[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie New Kids Nitro voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Op 8 december 2011 ging het vervolg op de eerste film in première, New Kids Nitro. In New Kids Nitro wordt Friesland getroffen door een zombieplaag. Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie hebben in Maaskantje andere dingen aan hun hoofd. De vijf Brabantse vrienden zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies de moeder van Richard doden gaan de New Kids het grotere kwaad trotseren.[3]

Soundtrack[bewerken]

Me Nikes[bewerken]

Voor de soundtrack van de serie is de rapgroep The Opposites benaderd. De groep bracht vervolgens samen met collega-rapper Sef de single Me Nikes uit. De bijbehorende clip was regelmatig te zien op de muziekzenders MTV en TMF. In de clip wordt het lied onderbroken door de hangjongeren uit de serie. In de clip van het nummer Dom, lomp en famous is een aantal van de New Kids ook te zien.

New Kids-"diss"[bewerken]

De acteurs uit de serie zijn beledigd in een rapnummer van de controversiële rappers Youssef en Kamal. De acteurs vonden dit komisch en besloten mee te spelen in de bijbehorende videoclip, waarin onder meer te zien is hoe Rikkert wordt onthoofd. Hoewel het nummer van Youssef en Kamal in eerste instantie beledigend was, bleek de diss een effectief promotiemiddel voor de serie.

Broodje Bakpao[bewerken]

Een populaire soundtrack van de serie heet Broodje Bakpao. Aan dit nummer deden The Opposites ook mee, samen met Sef en Gers. Broodje Bakpao behaalde de eerste plaats in de Nederlandse Single Top 100, de tweede plaats in de Nederlandse Top 40 en de derde plaats in de Vlaamse Ultratop 50.

Groeten uit Brabant[bewerken]

In 2010 hebben de New Kids het carnavalsnummer Groeten uit Brabant uitgebracht. Dit nummer behaalde een 16e plaats in de Nederlandse Top 40. In Fijnaart werd het draaien van dit liedje tijdens de optocht verboden.[4]

Turbo[bewerken]

Eind 2010 hebben de New Kids een nieuw nummer, getiteld Turbo, opgenomen, samen met dj Paul Elstak. Dit nummer dient als titelsong van de film New Kids Turbo. Met dit nummer wonnen zij een Rembrandt Award voor beste filmhitsong en een gouden plaat.

Friends Turbo[bewerken]

In 2011 maakte de groep Scooter de intro voor de Duitse versie van de film New Kids Turbo, genaamd Friends Turbo.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
New Kids Turbo 08-12-2010 18-12-2010 35 10 Soundtrack "New Kids Turbo"
New Kids Nitro 02-12-2011 17-12-2011 98 1 Soundtrack "New Kids Nitro"
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
New Kids Nitro 2012 26-05-2012 182 1* Soundtrack "New Kids Nitro"

Singles[bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Groeten uit Brabant! 2010 13-02-2010 16 3 Nr. 6 in Single Top 100
Turbo 08-11-2010 20-11-2010 11 12 met Paul Elstak /
Titelsong "New Kids Turbo" /
Nr. 4 in Single Top 100
Hoeren neuken nooit meer werken 03-11-2011 19-11-2011 tip8 - met Corry Konings & Ronnie /
Titelsong "New Kids Nitro" /
Nr. 12 in de Single Top 100
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Turbo 2010 05-02-2011 41 1 met Paul Elstak /
Titelsong "New Kids Turbo"

Externe links[bewerken]