New Tricks

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

New Tricks is een in 2003 gestarte Engelse politieserie van de BBC over een politieteam dat oude moordzaken heropent.

Het team is samengesteld uit Superintendent Sandra Pullman, ex-Chief Superintendent Jack Halford, ex-commissaris Brian Lane en ex-sergeant Gerry Standing.

Aan het begin van de serie krijgt Superintendent Sandra Pullman, een rol van Amanda Redman, na een blunder bij een vorig politieonderzoek een nieuw team toegewezen dat oude moordzaken moet gaan heropenen: het "UCOS" (Unsolved Crimes and Open Case Squad). Om financiële redenen is het team samengesteld uit veteranen die met hun ervaring een aantal van die oude zaken gaan oplossen.

Ex-Chief Superintendent Jack Halford, gespeeld door James Bolan, is haar vroegere mentor. Na het overlijden van zijn vrouw, voor wie hij zorgde, had hij niets meer te doen en Jack is blij dat hij weer wat om handen heeft.

Ex-commissaris Brian Lane was een politieman met een fantastisch geheugen. Hij heeft de reputatie labiel te zijn. Alun Armstrong is de acteur die de rol van Lane speelt.

Ex-sergeant Gerry Standing (een rol van Dennis Waterman) wordt binnenkort grootvader, zo leert de pilootaflevering ons, maar voelt zich nog jong. Hij heeft de politie verlaten na een incident met een superieur. Om zijn financiën te verbeteren keert hij graag terug bij het nieuwe team.

De serie heeft inmiddels acht reeksen gehad en telt buiten de "pilot" tot en met 2011 66 afleveringen, en er staan zeker nog twee reeksen op stapel.

Ze werd helemaal in het begin ervan in Nederland bij de KRO uitgezonden (enkel de eerste reeks) en in België door Eén, waar men anno 2012 een heruitzending doet van de eerste series.