Nick Cannon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nick Cannon
Nick Cannon op Time 100 Gala in Manhattan, 4 mei 2010.
Nick Cannon op Time 100 Gala in Manhattan, 4 mei 2010.
Algemene informatie
Volledige naam Nicholas Scott Cannon
Geboren 8 oktober 1980
Werk
Genre(s) Hip-Hop
Beroep Rapper, Komiek, Producer, Presentator, Acteur
Label(s) Jive/Can I Ball Records
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Nicholas Scott Cannon (San Diego (Californië), 8 oktober 1980) is een Amerikaanse acteur, rapper, producer, presentator en komiek.

Biografie[bewerken]

Cannon is de zoon van James Cannon en Beth Hackett. Hij zat op de Quail Hollow Middle School in Charlotte en op de Monte Vista High School in Spring Valley. Hij begon met optreden toen hij 8 was. Later vormde hij het rapduo "Da Bomb Squad" met zijn beste vriend. Toen Cannon 16 jaar was, verhuisde hij naar Hollywood waar hij vervolgens comedy-optredens gaf. Op 30 april 2008 trouwde hij met Mariah Carey. Samen kregen zij in 2011 een tweeling, een jongen en een meisje, op hun trouwdag.

Carrière[bewerken]

Hij begon met het scriptschrijven voor Kenan & Kel. Daarna werkte hij voor Nickelodeon. Cannon speelde een rol in de serie All That. Vervolgens kreeg hij een eigen show: Wild 'N Out. In 2009 werd hij aangesteld als presentator van het televisieprogramma America's Got Talent.

Filmografie[bewerken]

Hij werkte samen met verschillende musici. Cannon bereikte vooral een groot publiek met Wild 'N Out, de improvisatiecomedyshow van MTV waarvan hij zowel komiek als producer is.

Externe links[bewerken]