Nicolas Hulot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Nicolas Hulot in 2015.

Nicolas Hulot (Lille, 30 april 1955) is een Frans schrijver, presentator en politicus. Hij is minister van Ecologie in de regering van Édouard Philippe.

Hulot begon zijn carrière als persfotograaf. Vanaf 1987 presenteerde hij het televisieprogramma Ushuaïa en werd zo bij het grote publiek bekend als voorvechter van natuurbescherming.[bron?] In 1990 richtte hij de Fondation Ushuaïa op (sinds 1995 Fondation Nicolas Hulot).

Jacques Chirac vroeg hem in 2002 om minister van Ecologie te worden, maar Hulot wees dit af.[bron?] Hulot was in 2012 presidentskandidaat en werd na de verkiezingen door president François Hollande benoemd tot zaakgelastigde voor het beschermen van de planeet, een onbetaalde functie. Hij verliet deze post in januari 2016. Hulot sloot niet uit dat hij zich kandidaat zou stellen voor de presidentsverkiezingen van 2017, maar zag daar in juli 2016 van af.

Hij werd op 17 mei 2017 door president Emmanuel Macron benoemd tot minister voor milieubescherming in de regering van Édouard Philippe

Trivia[bewerken]

Zijn grootvader van vaderskant was architect en woonde in hetzelfde appartementencomplex als Jacques Tati, die zijn personage Monsieur Hulot uit Les Vacances de monsieur Hulot (1953) op hem zou hebben gebaseerd.