Nieuwe Wernermethode

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Er is geen afbeelding van de eerste Werners beschikbaar, maar deze kopie van Raleigh geeft een goed beeld van de positie van het Werner-motorblok dat tot 1901 boven het voorwiel lag
De nieuwe Werner methode

De nieuwe Wernermethode of nieuwe Wernerpositie is de naam van de plaats van het motorblok van een motorfiets of bromfiets in het frame, zoals die tegenwoordig gebruikelijk is.

Tot 1902 werden motorblokken op allerlei plaatsen aan fietsframes gehangen. De gebroeders Werner plaatsten hun motorblokje voor het stuur boven het voorwiel.

In 1901 ontdekten zij dat de plaats in de buurt van de trapperas veel voordelen bood. Als belangrijkste gold de verhoogde stabiliteit van de motorfiets doordat het zwaartepunt nu veel lager lag. Het zware motorblok oefende ook geen invloed op de besturing meer uit. Zij patenteerden deze plaatsing van het motorblok, waardoor hun naam ermee verbonden werd.

Het patent van de gebroeders Werner leverde uiteraard problemen op voor andere fabrikanten die deze constructie wilden toepassen. Dat was één van de redenen waarom vaak loop frames werden toegepast.