Nikkie Plessen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nikkie Plessen
Nikkie 5933 zw klein.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Nikkie Plessen
Geboren 8 mei 1985
Land Nederland
Werk
Jaren actief 1998 - heden
Beroep Mode-ontwerpster, actrice, model, presentatrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Nikkie Plessen (Utrecht, 8 mei 1985) is een Nederlandse modeontwerpster, actrice, presentatrice en model. In 2011 startte zij haar internationale damesmodelabel NIKKIE en eind 2015 werd ook haar kinderlijn NIK&NIK gelanceerd. Met een netwerk van 350 winkels en acht eigen brandstores is NIKKIE een van de snelst groeiende modemerken in Nederland.[bron?]

Biografie[bewerken]

In 1998 debuteerde Plessen op de televisie in de soapserie Onderweg naar Morgen. Vanaf 2000 verscheen ze in Goede tijden, slechte tijden en vertolkte zij een semi-gastrol van drie maanden, als Nikki. Verder was Nikkie te zien in de series Wet en Waan, Costa! en I.C. in gastrollen. In 2003 keerde Plessen terug naar ONM, in de rol van Lizzy Vehmeijer. Ze nam deze rol over van actrice Viviënne van den Assem. Daarnaast ging ze ook spelen in de comedyserie Kees & Co, waar ze de rol van Mariël op zich nam.

Plessen begon op 6 september 2006 een carrière als vj bij TMF. Ze nam uiteindelijk de plaats van Renate Verbaan in die overgestapt is naar RTL 5. Sindsdien presenteerde ze daar het programma Reaction. Ook was ze zo nu en dan te zien in de late-nightshow van Reaction, De Dagrand.

Eind 2007 werd ze herenigd met oud-collega Sascha Visser, met wie ze in Kees & Co speelde. Hij werd vj bij TMF en presenteert onder andere Reaction.

In 2008 maakte Plessen de overstap naar RTL 5.[1] Bij RTL 5 presenteert Nikkie onder meer Can't Buy Me Love, Miss & Mrs. Perfect, We Love The 90's Met Nikkie en vanaf oktober 2010 Holland’s Best Fashion Designers. Na dit programma besloot Plessen haar modedroom te verwezenlijken en startte haar eigen modelabel.

In 2011 werd het merk NIKKIE gelanceerd. Binnen vier jaar is het merk uitgegroeid tot internationaal modelabel. De collecties worden ontworpen door Nikkie Plessen zelf. Inmiddels zijn er NIKKIE Brand Stores geopend in o.a.: Amsterdam (2x, en een afdeling in De Bijenkorf), Antwerpen, Arnhem, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Amstelveen en Den Haag.

Vanaf 2014 schuift ze regelmatig als lifestyledeskundige aan aan de desk van RTL Boulevard op RTL 4.

In december 2016 maakte ze kennis met haar grote voorbeeld Kate Moss, die het nieuwe gezicht van haar modelabel wordt.[2] Ook strikt ze o.a. Fiona Hering en BeautyNezz als presentatrices voor haar dagelijkse lifestyle platform YoursToday.com[3][4]

Goede doelen[bewerken]

Nikkie Plessen is, samen met o.a. Doutzen Kroes en dj Hardwell, ambassadrice van Dance4life. Ze presenteerde verschillende evenementen, waaronder hét Dance4life-event in 2008, 2010 en 2011 en is ook op allerlei andere manieren betrokken bij dance4life. Begin 2012 bezocht Nikkie samen met dance4life projecten in Kenia. "Als mijn leerkracht vroeger voor de klas stond met alleen maar informatie: boring! Maar dans, muziek en toneelstukjes zijn dingen die iedereen heel erg leuk vindt. Als je dat gebruikt, dan komt de boodschap aan. Je hebt de aandacht van de jongeren en je leert hen belangrijke informatie op een positieve en actieve manier. De meiden op deze school voelen zich zekerder door het programma en komen op voor hun eigen rechten!"

Privé[bewerken]

Sinds 2003 heeft ze een relatie met Ruben Bontekoe en het paar heeft een dochter en een zoon. Ze wonen in Amsterdam.

Televisie[bewerken]