Nikolas Van der Veken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-06-2021
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Biografie over levend persoon, met ook een aantal licht promotioneel aandoende passages, zonder daarvoor gewenste bronvermelding.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Nikolas Van der Veken (Aalst, 4 oktober 1974) is een Belgische zanger, gitarist, tekstschrijver en bekend van de punkrockband Janez Detd. Hij werkte eveneens als freelancer voor TMF en JimTV.


Carrière[bewerken | bron bewerken]

Met zijn band Janez Detd speelde hij meer dan 1.000 concerten in Europa. Er was eveneens 1 Amerikaanse tour in 2005 in samenwerking met I Scream Records. Hij schreef ruim 80 nummers voor Janez Detd en stond op alle grote Belgische festivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop, Lokerse Feesten, Marktrock, Suikerrock, Maanrock. Met zijn band verkocht hij ook concertzaal De Vooruit verschillende malen uit en won 5 TMF Awards (Beste Nieuwkomer, Beste Rock, Beste Live, Beste Album, Life Time Achievement Award). De band kende zijn meest succesvolle periode van 2003 tot 2008 waarbij ze een graag gezien gast waren in De Afrekening op Studio Brussel.(https://stubru.be/de-afrekening/ditzijnalle419nummersdieooitopeenstondenin35jaardeafrekening) Hij schreef met 'Deep' een nummer 1 hit (8 weken) op deze zender en werd vooral gelauwerd vanwege de succesvolle reprise van de jaren '80 hit van A-Ha 'Take on me'.(https://www.ultratop.be/nl/song/579ac/Janez-Detd.-Take-On-Me) Het is de oneliner 'When will I be famous' halfweg dit nummer (verwijzing naar Bros) die hem met zijn band bekendheid verleende.(https://houbi.com/belpop/groups/janezdetd.htm)

De band stopte na 15 jaar maar geeft af en toe nog een reunieshow.