No Use for a Name

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf No Use For A Name)
Ga naar: navigatie, zoeken
No Use for a Name
Nouseforaname3.jpg
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1987-2012
Oorsprong San Jose, Californië
Genre(s) Punkrock, poppunk, skatepunk
Label(s) New Red Archives, Fat Wreck Chords
Leden
Zang, gitaar Tony Sly
Basgitaar, zang Matt Riddle
Drums Boz Rivera
Gitaar Chris Rest
Oud-leden
Gitaar Chris Shiflett
Gitaar Doug Judd
Basgitaar Steve Papoutsis
Gitaar Ed Gregor
Gitaar Robin Pfefer
Gitaar Chris Dodge
Zang Ramon Gras
Gitaar Dave Nassie
Drums Rory Koff
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

No Use for a Name (soms afgekort tot NUFAN) was een punkband uit San Jose, Californië, Verenigde Staten. De band werd gevormd door gitarist Chris Dodge, bassist Steve Papoutsis, drummer Rory Koff en zanger Tony Sly in 1987. Het geluid van de band is sterk veranderd in de loop der jaren. In de beginjaren speelden ze hardere punkrock, vooral skatepunk, maar in de loop der jaren ontwikkelde hun stijl meer richting poppunk.

Biografie[bewerken]

Het debuutalbum van de band, Incognito, werd in 1990 uitgebracht bij New Red Archives. Bij dit label werden nog een single en het tweede album, Don't Miss the Train, uitgebracht. In 1993 tekende No Use for a Name een contract bij Fat Wreck Chords. In hetzelfde jaar werd het derde album, The Daily Grind, uitgebracht.

In 1995, na de uitgave van Leche Con Carne, kwamen Chris Shiflett op gitaar en Matt Riddle op basgitaar bij de band. Nadat in 1999 More Betterness! was uitgebracht verruilde Shiflett de band voor de Foo Fighters, hij werd vervangen door Dave Nassie die eerder bij Suicidal Tendencies had gespeeld. Zo ontstond de samenstelling zoals die anno 2006 nog bestaat en waarmee de albums Hard Rock Bottom (2002) en Keep Them Confused (2005) zijn opgenomen.

Op 31 juli 2012 overleed zanger Tony Sly plotseling op 41-jarige leeftijd. De band was op dat moment bezig met de opnames van hun tiende album, de opvolger van het in 2008 uitgebrachte 'The Feel Good Record Of The Year.'[1]

Discografie[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie discografie van No Use for a Name voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Studioalbums[bewerken]