Nobelprijs voor Gobelijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nobelprijs voor Gobelijn
Stripreeks Jommeke
Volgnummer 241
Scenario Jef Nys
Tekeningen Jef Nys
Type softcover
Pagina's 48
Eerste druk 2008
Albums van Jommeke
Portaal  Portaalicoon   Strip

Nobelprijs voor Gobelijn is het 241e stripverhaal van Jommeke. De reeks wordt getekend door striptekenaar Jef Nys. Het album verscheen op 5 maart 2008.

Personages[bewerken | brontekst bewerken]

In dit verhaal spelen de volgende personages mee:

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Het Nobelprijscomité in Zweden komt samen om de beste professor te kiezen. Een van de kanshebbers is uiteraard Jeremias Gobelijn. Maar hij is zo een verstrooide professor dat hij ook een bedenkelijke reputatie met zich mee sleept. Het comité is dan ook niet zeker om de Nobelprijs te geven aan Gobelijn. Een aantal leden herinnert zich welke catastrofes en rampen Gobelijn heeft veroorzaakt. Er wordt een compromis gevonden. Als professor Gobelijn erin slaagt om gedurende één maand lang niet verstrooid te zijn, is de Nobelprijs voor hem.

Jommeke krijgt de opdracht om de professor in het oog te houden en hem tegen zichzelf te beschermen, mocht dat nodig zijn. Jommeke besluit met Gobelijn op vakantie te gaan, zodat hij geen kwaad kan doen. Maar wanneer enkele dagen later in Zonnedorp een vreemde epidemie uitbreekt, wijst iedereen als vanzelfsprekend naar Gobelijn. Maar er klopt iets niet, want Gobelijn was de hele tijd met Jommeke op vakantie. Wie zou de professor zijn Nobelprijs willen afnemen?

Achtergronden bij het verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

  • In dit stripalbum duikt er vanaf pagina 39 een schrijffoutje op. Namelijk de Zweedse professor Kurt Volvoson wordt plots geschreven als Knut Volvoson.
  • Dit is het laatste stripalbum dat verscheen onder uitgeverij Mezzanine.

Uitgaven[bewerken | brontekst bewerken]

Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
Jommeke 241 2008 De beer op sokken De puddingkoningin