Norfolkline

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vrachtwagen met container van de Norfolkline
Maersk Delft

De Norfolkline is een voormalige rederij die actief was op de Noordzee. Daarnaast onderhield Norfolkline veerdiensten op Het Kanaal (de route Duinkerken-Dover) en op de Ierse Zee (vroeger Norse Merchant).

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De veerbootdienst(en) Scheveningen–Felixstowe/Killingholme verhuisde(n) vanaf 25 november 2006 naar de locatie Vulcaanhaven te Vlaardingen, waar met drie schepen, de TOR Britannia, TOR Suecia en de Flandria Seaways, een dagelijkse dienst vanuit Vlaardingen naar Felixstowe werd onderhouden. Met twee andere schepen, de Maas Viking en Humber Viking, werd een dagelijkse dienst vanuit Vlaardingen naar Immingham onderhouden.

In het voorjaar van 2009 opende Norfolkline een verbinding tussen Zeebrugge en Rosyth.[1]

Het bedrijf werd op 13 juli 2010 overgenomen door DFDS Seaways. Het hoofdkantoor van Norfolkline was gevestigd in Scheveningen. Er waren 2200 medewerkers,[2] verdeeld in een transport- en een veerbootdivisie.

Belangrijke verbindingen[bewerken | brontekst bewerken]

Vloot[bewerken | brontekst bewerken]

gegroepeerd naar zusterschepen

Terminal in Scheveningen[bewerken | brontekst bewerken]

Omdat de terminal in Scheveningen niet meer gebruikt wordt, heeft de gemeente Den Haag in 2007 toestemming gegeven aan de Scheveningsche Roeivereeniging om daar in de zomermaanden aan kinderen zeilles te geven. Het is een beschut deel van de haven, waar geen andere boten komen. Zolang er geen andere plannen voor het gebied zijn, hoopt de vereniging ieder jaar een nieuwe vergunning te krijgen. Er wordt nu om de haven een maritiem centrum gebouwd. Op de locatie waar de terminal gevestigd was, bevindt zich op dit moment het Zuiderstrandtheater.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]