Notes from the Underground

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Notes from the Underground
Aflevering van 'Tour of Duty'
Aflevering Seizoen 1
Aflevering 2
Gastrollen James Max
Alfie Wise
Clyde R. Jones
Schrijver(s) Bill L. Norton
Regisseur Bill L. Norton
Eerste uitzending 1 oktober 1987 Vlag van Verenigde Staten
Afleveringchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Notes from the Underground is een aflevering van de Amerikaanse dramaserie Tour of Duty.

Synopsis[bewerken | brontekst bewerken]

The Vietnam War was the longest war in American history.
(De Vietnamoorlog was de langste oorlog in de Amerikaanse geschiedenis.)

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Tijdens een patrouille wordt het tweede team aangevallen door de Vietcong. Wanneer deze zich vervolgens terugtrekt in de jungle lopen ze recht op het team van Lt. Goldman af. Sgt. Anderson besluit om de Vietcong in de val te laten lopen, echter heeft niemand vertelt dat het tweede team achter de Vietcong aangegaan is waardoor het team van Lt. Goldman bijna de mannen van het tweede team doodschiet (friendly fire). De Vietcong die ze achterna zaten blijken spoorloos te zijn verdwenen.

Het team van Lt. Goldman krijgt vervolgens de opdracht om een nabij gelegen dorpje uit te kammen. Terwijl ze dit doen wordt ze aangevallen door de Vietcong. Sld. Taylor wordt in zijn nek geraakt door een kogel en probeert zichzelf in veiligheid te brengen. Hij wordt echter bewusteloos geslagen en meegenomen door de Vietcong, die vervolgens wederom in het niets verdwijnt. Het team vindt vervolgens door puur toeval een ingang naar een ondergrondse tunnel. Lt. Goldman vraagt of er vrijwilligers zijn die de tunnel in willen om te gaan zoeken naar Sld. Taylor. Sld. Ruiz en Sld. Clyde bieden zich aan en gaan de tunnel in. Clyde komt tijdens de afdaling vast te zitten en wordt vervolgens door Vietcong soldaten gespietst. Sld. Ruiz vlucht en weigert om nog de tunnel in te gaan.

Ergens in het tunnelnetwerk wordt Sld. Taylor gewaterboard ondervraagd en uiteindelijk bewusteloos geslagen. Vervolgens krijgt een Vietcongdokter de opdracht om Sld. Taylor weer op te knappen voor een volgende ondervraging. Boven de grond besluiten Lt. Goldman en Sgt. Anderson om samen de tunnel in te gaan. Tussen de Vietnamese dokter en Sld. Taylor ontstaat langzaamaan een vriendschap wanneer de dokter hem beschermt tegen verdere verhoring door een kwade Vietcong officier.

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Artiest Nummer
Buffalo Springfield For what it's worth
The Surfaris Wipe out
Four Tops Reach Out, I'll Be There