Oblaten van de Onbevlekte Maagd Maria

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf O.M.I.)

De Oblaten van de Onbevlekte Maagd Maria (Congregatio Missionariorum Oblatorum Beatae Mariae Virgini Immaculatae) (OMI) is een katholieke congregatie. De congregatie heeft als opdracht het uitvoeren van zendingsmissies buiten Europa, volksmissies en andere prediking, leiding van werken en onderwijs.

De congregatie werd in 1816 opgericht te Aix-en-Provence (Fr.) door de heilige Eugène de Mazenod (1782-1861), de latere bisschop van Marseille. Zijn congregatie werd officieel erkend door paus Leo XII op 17 februari 1826. De congregatie verspreidde zich ten slotte over de gehele wereld na aanvankelijk met de missioneringsarbeid in Zuid-Afrika, Sri Lanka (vroeger Ceylon) en Canada te zijn begonnen. De congregatie telt rond de 3800 leden.

België-Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

De provincie België-Nederland heeft vestigingen in België in De Panne (sinds 1906) en Blanden, in Nederland in Cuijk (NB) en voorheen in Santpoort-Zuid (NH). De provincie wordt geleid vanuit Blanden en provinciaal is pater Daniël Coryn, O.M.I.. Voor 1905 was er ook een vestiging in Koekelberg die dienst deed als voorlopige Basiliek van het Heilig-Hart.

Zuid-Afrika[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 1998 is er één oblatenprovincie voor heel Zuid-Afrika. Voordien was een deel van het land nog een delegatie van de Belgische oblatenprovincie.[1]

Congregatieleden[bewerken | brontekst bewerken]

Bewerk Deze lijst is (mogelijk) incompleet. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om de lijst uit te breiden.


Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Oblaten van de Onbevlekte Maagd Maria van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.