Océade Belgium

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Océade Belgium
Buitenzicht Océade. In de achtergrond het Atomium
Buitenzicht Océade. In de achtergrond het Atomium
Slagzin water, fun & more!
Eigenaar Thierry Meeùs
Opening 1988
Sluiting 30 september 2018
Seizoen hele jaar
Bezoekers 250.000/jaar
Attracties
Totaal 16
Waterattracties 12
Locatie
Locatie Brussel
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Océade Belgium is een waterpretattractie in het noordwesten van de Belgische hoofdstad Brussel. Het maakt deel uit van het Bruparckgebied.

Océade werd opgericht in 1988 door Océade Frankrijk. Dit bedrijf richtte 3 waterparken op, 2 in Frankrijk en 1 in Brussel, het hedendaagse Océade. De parken waren echter verlieslatend waarna Océade in 1992 overgenomen werd door de Walibi Group. De Franse parken sloten hun deuren. Het dagelijks beleid valt momenteel in handen van Thierry Meeùs, de zoon van Eddy Meeùs, oprichter van Walibi Belgium en aldus ook de Walibi Group.

Het complex telt 14 glijbanen, waaronder de Hurricane, de snelste van Europa (gemiddelde snelheid : 40 km/h), de Barracuda , de langste duo-glijbaan in België en de Anaconda, een familieglijbaan met een breedte van 2,1 m. De Cameleon is een interactieve glijbaan waarbij men zelf de kleur van zijn afdaling kan kiezen. Er heerst een constante temperatuur in het park van 29 °C. Jaarlijks komen er gemiddeld 240.000 bezoekers langs. Océade bevat 1.800.000 liter water.

Gedwongen sluiting[bewerken]

In november 2016 raakt bekend dat Océade 8 januari 2017 definitief zijn deuren zou moeten sluiten. Het moet wijken voor het NEO project, een project van de stad Brussel waarbij de Bruparck-site zal omgebouwd worden tot een winkelcentrum en congreszalen. Echter komt in december weer bericht dat het park zeker open kan blijven tot oktober 2018. In januari 2018 kwam dan uiteindelijk de definitieve sluitingsdatum naar buiten: 30 september 2018 (voor de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018) zal voorlopig de laatste openingsdag zijn van Océade. In het kader van de voorgaande gebeurtenissen kan ook deze datum weer eens veranderen.

Externe link[bewerken]