Office Depot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Office Depot Inc.
Oprichting 1986
Sleutelfiguren Neil Austrian, Chairman en CEO Office Depot Inc.
Hoofdkantoor Boca Raton, Florida, USA & Venlo, Nederland
Werknemers 66.000
Producten Kantoorartikelen
Omzet Gestegen $ 17 miljard USD (2013)[bron?]
Website www.officedepot.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie
Een typische Office Depot winkel in de Verenigde Staten.

Office Depot is een bedrijf uit de Verenigde Staten dat zich in Nederland met name richt op de verkoop van kantoorartikelen en -diensten aan bedrijven. Office Depot, Inc. is ontstaan uit de fusie tussen Office Depot en OfficeMax. De fusie werd 20 februari 2013 aangekondigd en werd 5 november 2013 goedgekeurd. Het gecombineerde bedrijf is actief in 59 landen, waaronder Nederland. Wereldwijd zijn er ruim 2.200 winkels van Office Depot Inc. De producten worden ook online aangeboden door middel van hun websites. Het hoofdkantoor van Office Depot Inc. is gevestigd in Boca Raton, Florida.

Viking[bewerken]

Het bedrijf "Viking Office Products", dat in 1960 is opgericht in de Verenigde Staten, werd in 1998 onderdeel van Office Depot. Het is de grootste retailer in kantoorartikelen ter wereld. De grootste concurrent van Office Depot en Viking in Nederland zijn Lyreco en Staples. Viking is actief in veertien Europese landen.

Nederland[bewerken]

In 1995 startte Viking haar activiteiten in Nederland. In 2000 volgde uit de overname door Office Depot ook een Nederlandse vestiging onder de naam Office Depot Business Services. In 2006 is naar Amerikaans voorbeeld een start gemaakt met TechDepot, een online winkel waar voornamelijk IT-producten worden verkocht.

De Nederlandse vestiging is tegenwoordig een onderdeel van Office Depot International. Hier vallen de activiteiten Office Depot, TechDepot en Viking Direct onder. Het Europese hoofdkantoor van Office Depot is gevestigd in Venlo, Nederland. Dit is tevens het hoofdkantoor voor de Benelux en Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Wereldwijd heeft het bedrijf 66.000 medewerkers in dienst.

Externe links[bewerken]