Ogün Altıparmak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Ogun Altiparmak)

Ogün Altıparmak (Adapazarı, 10 november 1938) is een voormalig voetballer uit Turkije. Hij was als voetballer onder andere werkzaam bij Karşıyaka SK en Fenerbahçe, tegenwoordig is de Turk sportjournalist.

Ogün Altıparmak begon zijn carrière eind jaren vijftig bij Karşıyaka SK uit Izmir. In 1963 werd hij, ondanks zijn gebroken been toentertijd, overgenomen door Fenerbahçe SK uit Istanbul. De aanvaller (spits en rechtsbuiten) had ook daar succesvolle jaren. Zo werd hij vier keer kampioen van Turkije en won hij eenmaal de Turkse Beker. In het seizoen 1970/71 werd Altıparmak met 16 doelpunten topscorer van de Süper Lig. De Turk heeft ook een tijdje gevoetbald in de Verenigde Staten.

Ogün Altıparmak heeft het shirt van het Turks voetbalelftal 32 keer gedragen, waarvan tweemaal als aanvoerder. Nadat Ogün Altıparmak zijn actieve loopbaan beëindigde, hield hij zich onder andere bezig met de politiek van Turkije. Daarnaast was hij ook een tijdje bestuurslid van Fenerbahçe

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Batur Altıparmak, zoon van Ogün Altıparmak, heeft ook bij Fenerbahçe gespeeld. Daarnaast heeft hij onder andere ook het shirt van Ankaragücü en Gaziantepspor gedragen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]