Olcay Gulsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Olcay Gulsen
Olcay Gulsen in 2014
Olcay Gulsen in 2014
Geboren 20 juli 1980, Waalwijk
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Beroep modeontwerpster
Label Supertrash
Website
Portaal  Portaalicoon   Mode

Olcay Gulsen (Waalwijk, 20 juli 1980) is een Nederlandse modeontwerpster en eigenaar van het kledingmerk Supertrash. Haar ouders zijn Koerdisch-Armeens en komen uit Turkije[1].

Biografie[bewerken]

Gulsen werd geboren in Waalwijk. Haar vader was schizofreen en gewelddadig waardoor ze een angstige jeugd doormaakte. Na een studie Personeel en Arbeid aan de Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch[2] verhuisde zij naar Amsterdam om in 2002 op haar eenentwintigste het bedrijf 2Stepzahead te beginnen. Zij begon met het importeren van kleding van merken als Criminal en 5th Avenue. Tijdens een modeweek ontmoette zij de eigenaar van het kledingmerk Supertrash en startte een succesvolle coöperatie. In 2009 nam Gulsen het bedrijf over.[3] Het merk werd daarna uitgebreid en anno 2010 wordt de kleding in vierentwintig landen verkocht. In 2013 werd zij jurylid in het TLC-programma Ultimate Shopper.[4]

Van elektronicaconcern Philips nam Gulsen in 2009 het aanbod aan het gezicht te worden van een nieuwe campagne.[5]

Sinds 5 juni 2014 is zij een van de vaste, afwisselende deskundigen op het gebied van lifestyle bij het entertainmentprogramma RTL Boulevard.

Gulsen woont afwisselend in Amsterdam en Londen. Ze heeft enkele jaren een relatie gehad met voetballer Edgar Davids.[6][7][8][9]

Olcay Gulsen is deelneemster aan Wie is de Mol? 2018.

Trivia[bewerken]

  • Het Nederlandse magazine Jackie verkoos haar in 2008 tot 'modeontwerper van het jaar' en een jaar later selecteerde het weekblad Quote haar als een van de dertig meest succesvolle vrouwen van Nederland.
  • In het BNN-programma 'Werk aan de winkel' tovert Olcay een slechtlopende zaak om in een succesvolle onderneming door gebruik te maken van haar zakenervaring en moderne kijk op ondernemen.
  • op internetfora is Gulsen onderwerp van controverse in de animositeit tussen Turken en Koerden. Zelf kiest ze ervoor zich te distantiëren van haar Turkse achtergrond en haar naam niet op Turkse wijze te spellen.

Externe links[bewerken]