OnLive

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OnLive
Oprichting 2003
Opheffing 30 april 2015
Oorzaak einde Patenten verkocht aan Sony Computer Entertainment
Oprichter(s) Steve Perlman
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Hoofdkantoor Mountain View, Californië
Industrie Cloud gaming
Website http://www.OnLive.com/
Portaal  Portaalicoon   Economie

OnLive was een in Mountain View gevestigde provider van cloud visualisatie technologieën. OnLive's vlaggenschip was haar cloud-gaming service, waarmee abonnees videospellen konden huren of uitproberen zonder ze te installeren op hun apparaat. Videospellen werden geleverd door Onlive's client software als streaming video gerenderd door de service's servers, in plaats van dat ze lokaal gerenderd werden door het apparaat. Deze techniek zorgde ervoor dat videospellen uitgevoerd konden worden op computers en apparaten die normaal gesproken niet in staat zouden zijn ze uit te voeren door onvoldoende hardware specificaties. Ook zorgde deze techniek voor andere mogelijkheden zoals de mogelijkheid voor spelers om gameplay op te nemen en die van anderen te bekijken.

De service was beschikbaar via clients voor personal computers en mobiele apparaten, maar ook via smart TV's en een toegewijd console-achtig apparaat bekend als de OnLive Game System. OnLive breidde ook uit op de cloud desktop markt met een zusterproduct: OnLive Desktop-a abonnee service waarmee men via een cloud systeem Windows Server 2008 R2 kon betreden via tablets.

Geschiedenis[bewerken]

The Ball was een van OnLive's lanceer titels in het Verenigd Koninkrijk.

OnLive werd aangekondigd op de Game Developers Conference in 2009. Het oorspronkelijke plan was om de dienst uit te brengen in de winter van 2009. De oorspronkelijke investeerders van OnLive zijn onder andere Warner Bros., Autodesk en Maverick Capital. Een latere investeringsronde werd gedaan onder AT&T Media Holdings, Inc. en Lauder Partners en de oorspronkelijke investeerders. In mei 2010 werd er aangekondigd dat British Telecom en Belgacom partners werden van OnLive en daarin zouden investeren.

Op 10 maart 2010 kondigde OnLive aan dat de OnLive Game Service van start zou gaan op 17 juni 2010 in de Verenigde Staten en dat de maandelijke kosten $14,95 zouden zijn. Bij de lancering was de lidmaatschap optie beschikbaar via AT&T's Founding Members promotie, die de service gratis beschikbaar stelt voor het eerste jaar en $4,95 voor het mogelijke volgende jaar. Op 4 oktober 2010 kondigde OnLive aan dat er niet langer betaald hoefde te worden voor de dienst. Op 11 maart 2010 kondigde OnLive CEO Steve Perlman de OnLive Game Portal aan, een gratis manier om toegang te krijgen tot OnLive videospellen om te huren en uit te proberen, maar zonder de sociale mogelijkheden van de Game Service. Er werd gesteld dat het later van start zou gaan in 2010 na de lancering van OnLive Game Service.

De OnLive Game Service werd gelanceerd in de Verenigde Staten op 17 juni 2010. Kort daarna, op 10 december 2010 kreeg OnLive een patent toegewezen op cloud gaming door The US Patent Office. De dienst ging van start in het Verenigd Koninkrijk op 22 september 2011. Op 10 januari bij de Consumer Electronics Show 2012 kondigde OnLive "OnLive Desktop" aan. OnLive desktop gebruikt virtualisatie technologie om een Windows 7 desktop te creëren.

Sluiting[bewerken]

Op 3 april 2015, kondigde OnLive aan dat het haar meeste bezit verkocht had aan Sony Computer Entertainment en dat alle diensten gesloten zouden worden op 30 april 2015.