Onkruidzaaiers in Fabeltjesland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onkruidzaaiers in Fabeltjesland
Onkruidzaaiers in Fabeltjesland
Regie Cock Goudsmit
Scenario Leen Valkenier
Hoofdrollen Frans van Dusschoten
Ger Smit
Elsje Scherjon
Peter Piekos
Muziek Ruud Bos (composities)
Leen Valkenier (teksten)
Montage Thijs Chanowski
Ger Vanwort
Première 25 juni 1970
Genre Poppenspel
Kinderfilm
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Onkruidzaaiers in Fabeltjesland is een bioscoopfilm uit 1970 met in de hoofdrol de poppen uit de kindertelevisieserie De Fabeltjeskrant.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Terwijl de dieren aan het picknicken zijn in het Buitenbos, wordt het Grote Dierenbos overspoeld door kwaadaardige torren die de boel willen plunderen en onkruid zaaien. Bor de Wolf, die was achtergebleven in het bos, snelt naar de anderen om ze te waarschuwen, maar Juffrouw Ooievaar maakt hem uit voor leugenaar. Bor probeert de zaak dan maar alleen op te lossen.

Stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Productie[bewerken | brontekst bewerken]

De decors voor de film werden ontworpen door Ruud van Dijk. De poppen waren van de hand van poppenmakers Joke Aletrino en Henriette Beukers-Lenselink en Henk Beukers, en ze werden gespeeld door Irma Fransen, Olga Reurslag, Jantien Windhouwer, Corrie Hamel, Martien Oltmans, Mildred Rison en Saskia Janse.

Thijl en Sjefke[bewerken | brontekst bewerken]

De leden van het torrenvolk zouden in eerste instantie enkel een rol spelen in Onkruidzaaiers in Fabeltjesland, maar naar aanleiding van het succes van de film werden twee torren, Thijl Schavuit en Sjefke Schelm, toegevoegd aan de cast van de televisieserie. Thijl en Sjefke haalden in de serie verscheidene gemene streken uit met de bewoners van het Grote Dierenbos.