Op Ruwe Planken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Op Ruwe Planken
Het logo van Op Ruwe Planken
Oprichting Nijmegen, Nederland in 2001
Hoofdkantoor Gymnasion, kamer N-1.310, Heyendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen
Website Op Ruwe Planken
Portaal  Portaalicoon   Economie

Op Ruwe Planken is een literair tijdschrift uit Nijmegen dat twee keer per jaar wordt uitgebracht.

Het tijdschrift richt zich op beginnende dichters en schrijvers in Nederland en Vlaanderen die nog niet gepubliceerd hebben bij een erkende uitgeverij. De redactie streeft naar verscheidenheid in literaire genres: proza, poëzie, essay, toneeltekst en column.

Het blad heeft verschillende schrijfwedstrijden uitgeschreven waarbij een onorthodoxe tekstsoort wordt geïntroduceerd. Voorbeelden hiervan zijn de neplogwedstrijd (fictieve blog bijhouden, 2007), de espressofictiecontest (verhalen van slechts 60 woorden, 2010) en de liegbiowedstrijd (korte fictieve biografieën, 2011).

Thema[bewerken | brontekst bewerken]

Ieder nummer van Op Ruwe Planken heeft een centraal thema, zoals 'muziek', 'Blink!', 'stad' en 'On the Road'. De presentatie van een nummer is gekoppeld aan het thema. Tijdens de presentatie vinden er optredens plaats van muzikanten, kunstenaars, themadeskundigen en van enkele schrijvers die in het desbetreffende nummer staan.

Radboud Universiteit Nijmegen[bewerken | brontekst bewerken]

Op Ruwe Planken is in 2001 ontstaan uit de fusie van de twee literaire tijdschriften Letterlik en P.S., en is verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Naast het tijdschrift heeft Op Ruwe Planken enkele nevenactiviteiten, zoals het verzorgen van workshops, het uitgeven van publicaties en het stimuleren van literaire producties.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]