Open Bedrijvendag

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Open Bedrijvendag is ieder jaar opnieuw het grootste eendagsevenement van België, waarbij tal van kleine en grote bedrijven het publiek een kijkje achter de schermen gunnen. Dit evenement vindt plaats op de eerste zondag van oktober.

Deelnemende bedrijven komen uit alle sectoren en bieden aldus een staalkaart van de economische activiteit. De dag wordt door veel deelnemers ook aangewend voor directe commerciële en promotionele activiteiten en bijvoorbeeld personeelswerving of -motivatie.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Open Bedrijvendag startte in 1991 op initiatief van Yves Lejaeghere in Vlaanderen. Hij kwam op het idee omdat een door hem georganiseerde opendeurdag in een chemisch bedrijf erg succesvol was. Met de steun van de media (BRTN) werd de eerste editie meteen een succes. Vanaf 1994 deden ook Waalse bedrijven mee, en wat later ook Brusselse.

Vanaf 1997 volgden enkele bedrijven in het zuiden van Nederland het initiatief (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland). Mede door de steun van de overheid raakte Open Bedrijvendag ook daar ingeburgerd.

In juli 2012 werd Open Bedrijvendag verkocht aan Roularta Media Group en TWICE. In september 2014 stapte ook Voka (werkgeversorganisatie) mee in het verhaal.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Literatuur[bewerken | brontekst bewerken]