Oriental Sports Center (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Station Oriental Sports Center
 Lijn 6   Lijn 8   Lijn 11 
Metro van Shanghai
cross-platform-overstap tussen lijnen 6 en 11
Opening 20 april 2010 (lijn 8)
12 april 2011 (lijn 6)
31 augustus 2013 (lijn 11)
Plaats Shanghai
District Pudong
Type station Metrostation
Exploitant Shanghai No.2/4 Metro Operation Co. Ltd.
Coördinaten 31° 9′ NB, 121° 29′ OL
Oriental Sports Center (Shanghai)
Oriental Sports Center
Locatie van station Oriental Sports Center
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Oriental Sports Center (东方体育中心; Pinyin: Dōngfāng Tǐyù Zhōngxīn) is een station van de metro van Shanghai in het district Pudong. Het station wordt bediend door lijn 6, lijn 8 en lijn 11.

Het metrostation van het Oriental Sports Center werd op 20 april 2010 ingehuldigd voor de lijn 8. Maar vanwege de nog actieve werken aan de afwerking van lijn 11, het afwerken van de koppeling met lijn 6 en het nabijgelegen sportstadion, werd de overstap naar lijn 6 pas mogelijk vanaf 12 april 2011. Lijn 11 werd in gebruik genomen op 31 augustus 2013.

Het ondergronds station ligt aan Yaoti Road in het uiterste westen van Pudong en ligt direct ten zuiden van het terrein van het Shanghai Oriental Sports Center. Het station heeft zes ingangen op straatniveau. Onder het straatniveau bevindt zich eerst een niveau met een centrale hal en ticketautomaten. Op het eerste ondergrondse perronniveau bevindt zich een eilandperron voor de bediening van de noord-zuid georiënteerde lijn 8, op het tweede ondergronds perronniveau bevinden zich twee aangrenzende eilandperrons met cross-platform-overstap die het mogelijk maken over te stappen tussen de lijnen 6 (die in dit station eindigt) en 11, waarbij de in het station eindigende westwaarts rijdende lijn 6 overstap biedt naar de eveneens westwaarts verder rijdende lijn 11-treinen en op het andere perron de vertrekkende oostwaarts rijdende lijn 6-treinen aansluiting bieden voor reizigers van oostwaarts rijdende lijn 11-treinen in de richting van Disney Resort. Ook bieden beide onderste eilandplatforms via trappen directe toegang tot het bovenliggende eilandplatform van lijn 8. Bij de inrichting van dit station werd voor de eerste maal binnen de stations van de metro van Shanghai gebruik gemaakt van cross-platform-overstap.

Zie de categorie Oriental Sports Center Station van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.