Origin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Origin
Ontwikkelaar(s) Electronic Arts
Type Softwaredistributieplatform
Status Actief
Uitgebracht 3 juni 2011
Huidige versie 9.11.2.10120[1]
Platform(s) Windows en OS X
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Origin (voorheen EA Store en EA Download Manager) is een softwaredistributieplatform, gemaakt door Electronic Arts.

Origin moet de concurrentie aangaan met Steam en Uplay. Het is beschikbaar voor Windows en sinds februari 2013 ook voor OS X. De eerste versie van Origin kwam uit op 3 juni 2011. Versie 8.6 was de eerste stabiele versie en kwam uit in mei 2012.[2]

Origin heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers.[3]

Mogelijkheden[bewerken]

  • Via Origin kunnen na betaling games, of gratis demo's en voorproefjes gedownload worden. Volledige spellen worden soms ook gratis aangeboden.
  • Spellen van EA die in winkels gekocht zijn, kunnen geregistreerd worden via Origin. Spelers hebben dan beschikking tot het spel zonder de schijf te gebruiken.
  • Tijdens het spelen van een spel kan met behulp van Origin een webbrowser opgestart worden. Het spel kan ondertussen blijven draaien en hoeft niet te worden afgesloten.
  • Spelers kunnen hun spel tijdens het spelen opnemen en uitzenden via Twitch.
  • Iedere Origin-gebruiker heeft een eigen profiel waar onder andere op te zien is welke spellen hij of zij op Origin heeft geregistreerd.
  • Op Origin kunnen gebruikers vrienden toevoegen en tijdens het spelen van een spel met hun chatten. Voicechat door middel van een microfoon is ook mogelijk.

Systeemvereisten[bewerken]


Externe link[bewerken]