Origin (software)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Origin
Origin
Ontwikkelaar(s) Electronic Arts
Type Softwaredistributieplatform
Status Actief
Uitgebracht 3 juni 2011
Huidige versie 10.5.66[1]
Platform(s) Windows en OS X
Website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Origin (voorheen EA Store en EA Download Manager) is een softwaredistributieplatform, gemaakt door Electronic Arts.

Origin moet de concurrentie aangaan met Steam en Uplay. Het is beschikbaar voor Windows en sinds februari 2013 ook voor macOS. De eerste versie van Origin kwam uit op 3 juni 2011. Versie 8.6 was de eerste stabiele versie en kwam uit in mei 2012.[2]

Origin heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers.[3]

Mogelijkheden[bewerken | brontekst bewerken]

  • Via Origin kunnen na betaling computerspellen, gratis demo's en proefversies gedownload worden. Volledige spellen worden soms ook gratis aangeboden.
  • Spellen van EA die in winkels gekocht zijn, kunnen geregistreerd worden via Origin. Spelers hebben dan beschikking tot het spel zonder de schijf te gebruiken.
  • Tijdens het spelen van een spel kan met behulp van Origin een webbrowser opgestart worden. Het spel kan ondertussen blijven draaien en hoeft niet te worden afgesloten.
  • Spelers kunnen hun spel tijdens het spelen opnemen en uitzenden via Twitch.
  • Iedere Origin-gebruiker heeft een eigen profiel waar onder andere op te zien is welke spellen hij of zij op Origin heeft geregistreerd.
  • Op Origin kunnen gebruikers vrienden toevoegen en tijdens het spelen van een spel met hun chatten. Voicechat door middel van een microfoon is ook mogelijk.

Origin Access[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 27 januari 2016 is de abonnementsdienst Origin Access beschikbaar in Nederland en België. Leden van deze dienst krijgen 10% korting op alle computerspellen, downloadbare inhoud (DLC) en game-punten die op Origin beschikbaar zijn. Verder heeft men als lid toegang tot de Vault waar spellen gratis gespeeld kunnen worden, zolang de gebruiker lid is van Origin Access.

Tevens er ook een Play First-optie waarbij leden een paar dagen voor release de volledige game een aantal uur kunnen spelen totdat de game door de gebruiker wordt gekocht of de game wordt toegevoegd aan de Vault.

Sins 30 Juli 2018 zijn er 2 versies beschikbaar Basic & Premier. Het belangrijkste verschil tussen de 2 versies is hoe snel de games aan de Vault worden toegevoegd: bij Premier-versie worden de games direct bij release aan de Vault toegevoegd terwijl dit bij de Basic-versie dit pas na een paar maanden gebeurd. Bij sommige games is eventuele DLC ook eerder en/of gratis beschikbaar voor de Premier-leden.

EA biedt deze abonnementsdienst ook op de Playstation 4 & Xbox One aan onder de naam EA Access.

Systeemvereisten[bewerken | brontekst bewerken]

Pc
Besturingssysteem Windows XP Service Pack 2 of later, Windows Vista, of Windows 7
Processor 1 GHz
Werkgeheugen 512 MB RAM
Vrije opslagruimte 150 MB


Mac
Besturingssysteem Minimaal OS X 10.6.8
Processor Intel Core 2 Duo-processor

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]