Otter (pantserwagen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
GMC Otter
GMC Otter in Cavaleriemuseum Amersfoort
GMC Otter in Cavaleriemuseum Amersfoort
Soort
Periode -
Bemanning 1 chauffeur + 2
Lengte 4,5 m
Breedte 2,1 m
Hoogte 2,4 m
Gewicht 4,7 ton
Pantser en bewapening
Pantser 8-12 mm
Hoofdbewapening 1x mitraileur Bren .303 inch
Motor 92 pk
Snelheid (op wegen) 72 km/u
Gepantserde vrachtwagen GMC C15 TA

De Otter was een licht gepantserd verkenningsvoertuig geproduceerd voor de Canadese krijgsmacht in de Tweede Wereldoorlog.

Geschiedenis[bewerken]

Het Canadese leger had aan het begin van de Tweede Wereldoorlog de beschikking gekregen over het Britse verkenningsvoertuig de Humber. Op basis van de ervaring besloot men een eigen voertuig te ontwikkelen, de Otter. Het chassis van een Chevrolet 4x4 vrachtwagen werd hiervoor gebruikt. In vergelijking tot de Humber kreeg de Otter een dunner pantser, van 8 - 12 mm, en was daarom ongeveer 3 ton lichter.

Beschrijving[bewerken]

Het voertuig telde vier wielen die allen aangedreven werden (4x4). De GMC 270 benzinemotor telde 6 cilinders en leverde een vermogen van 92 pk. De bemanning bestond uit drie personen; de chauffeur en commandant in het bestuurdersgedeelte en een schutter in de toren. Deze toren was centraal op het voertuig gemonteerd had een .303 inch machinegeweer die ook tegen luchtdoelen ingezet kon worden. Versies met een andere bewapening, zoals een .50 inch machinegeweer of een 20 mm kanon, zijn ook geproduceerd. Het chassis werd geproduceerd door de Canadese vestiging van de Amerikaanse autofabrikant GMC en de romp door de Hamilton Bridge Company in Ontario[1].

"De Otter - Canadese GM Mark I - Lichte Verkenningswagen" is eigenlijk alleen maar gebouwd in 1942. Totaal zijn er 1.761 exemplaren van dit voertuig van "de band" gerold. Het canadese leger was zelf niet erg tevreden over dit ontwerp, daar het voertuig "underpowered & under armoured" was en is men al redelijk snel met de productie gestopt van dit unieke voertuig. Gedurende 1943/1944 zijn er totaal zo'n 800 exemplaren naar Engeland verscheept vanuit Canada ten behoeve van de invasie en bevrijding van van Europa. Om uiteindelijk in juni 1944 aan operatie Overlord (D-Day) deel te nemen.

Anno 2017 zijn er ongeveer nog wereldwijd een 15 tot 20 tal exemplaren van dit unieke voertuig bekend, waarvan een aantal in erbarmelijke staat van ontbinding, oftewel zeer incomplete wrakken. Van deze 15 tal exemplaren "bewaard" gebleven Otters, is ongeveer de helft op dit moment in particuliere handen en de rest in bezit van (overheids)musea / defensie verspreid over de gehele wereld. Voor zover bekend zijn er van deze overgebleven voertuigen nog een 5-tal in rijdende en zeer complete conditie.

Variant[bewerken]

Een variant van de Otter was de gepantserde vrachtwagen GMC C15 TA. Dit voertuig was gebaseerde op hetzelfde chassis en was voorzien van dezelfde 4 takt kopklep-benzinemotor. De cabine is identiek aan die van de Otter, maar de ruimte achter de bestuurderscabine was echter open. De zijkanten waren van 8 mm pantser voorzien, maar het dak was uitsluitend afsluitbaar met een canvas kap. Het laadvermogen was circa 0,75 ton. Van deze versie C15TA's zijn er een 3.961 tal geproduceerd.

In Nederlandse dienst[bewerken]

Na de Tweede Wereldoorlog heeft het Nederlandse leger een aantal Otters overgenomen van het Canadese leger. Het voertuig is bij de politionele acties in Nederlands-Indië gebruikt als verkenningsvoertuig. Exemplaren die in Nederland zijn gebleven, werden alleen gebruikt voor de rijopleiding bij de Cavalerie. Omstreeks 1950 werden de voertuigen uit dienst genomen. De Koninklijke Marechaussee heeft de Otter nog tot 1970 gebruikt[2].

Van de vrachtwagenversie waren 396 exemplaren in Nederlandse dienst opgenomen. In Nederlands-Indië werd de wagen ingedeeld bij de verkenningseskadrons en voor het transport bij de verkennerstirailleurs.

Externe links[bewerken]