Oudjaarsduik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Oudjaarsduik 2008

De Oudjaarsduik is een jaarlijks evenement in Voorthuizen, wat wordt georganiseerd door de plaatselijke World Servants Voorthuizen-groep. De opbrengst van de actie komt ten goede aan de projecten van World Servants. De Oudjaarsduik vindt traditioneel plaats op de laatste zaterdag van het jaar in het Recreatiegebied Zeumeren

De Oudjaarsduik was een initiatief van leden van de plaatselijke Gereformeerde Kerk en de Nederlands Gereformeerde Kerk in het jaar 2000. Ongeveer 180 mensen doken er mee en de opbrengst was rond de 20.000 gulden. In de loop der tijd is het aantal deelnemers en de bijbehorende opbrengst gestegen. De opbrengsten komen ten goede aan projecten in verschillende ontwikkelingslanden als Bolivia, Ghana, Brazilië, Jamaica, India en Zambia.

Externe link[bewerken]

Vista-kmixdocked.png
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname, bekijk de oorspronkelijke versie of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)