Naar inhoud springen

Out of Myself

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Out of Myself
Studioalbum van Riverside
(Albumhoes op en.wikipedia.org)
Uitgebracht september 2004
Opgenomen 2003
Genre progressieve rock progmetal
Duur 53:17
Label(s) The Laser's Edge
Producent(en) Riverside
Chronologie
  2004
Out of Myself
  2005
Voices in My Head

(en) Allmusic-pagina
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Out of Myself is het debuutalbum van de Poolse muziekgroep Riverside. Het werd gedurende 2003 opgenomen in de DBX Studio waarbij toetsenist Jacek Melnicki ook optrad als geluidstechnicus; hij was eigenaar van de studio. Het album werd gemixt door Magda en Robert Srzedniccy, die de band jarenlang technisch zouden volgen. Een gedeelte van het album werd als demo eind 2003 in eigen beheer uitgegeven in Polen onder de titel Riverside. Later volgde een release via Mystic Production. Voor een debuutalbum binnen de niche progressieve rock werd het daar goed verkocht. De promotieconcerten leverden uiteindelijk op dat het album wereldwijd werd uitgebracht via The Laser's Edge, een relatief klein Amerikaans platenlabel binnen het genre. Het album zou deel gaan uitmaken van de Reality Dream Trilogy met latere albums als Second Life Syndrome en Rapid Eye Movement.

Het album werd binnen de niche goed ontvangen; de Dutch Progressive Rock Pages waardeerde het met een 9 (uit 10). Ook andere recensies waren lovend, al was hier en daar de opmerking dat de muziek wel erg leek op Marillion uit het Fish-tijdperk, Pink Floyd en Anathema, al was dat van tevoren al aangekondigd door The Laser's Edge. Het hoesontwerp van de Amerikaanse uitgave kwam van Travis Smith, vaker werkzaam voor artiesten uit de progmetal. Een plaats in een albumlijst was niet voor het album weggelegd.

Het album betekende ook meteen een personeelswisseling; Jacek Melnicki wilde nog meer muziek opnemen en kreeg daaromtrent een meningsverschil met de andere leden.

Musici[bewerken | brontekst bewerken]

Met Krzystof Melnicki op trombone op OK

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Alle teksten van Mariusz Duda, muziek van Riverside

Cd
Nr. Titel Duur
1. The Same River 12:01
2. Out of Myself 3:43
3. I Believe 4:14
4. Reality Dream I 6:15
5. Loose Heart 4:50
6. Reality Dream II 4:46
7. In Two Minds 4:38
8. The Curtain Falls 7:59
9. OK 4:46