Overleg:4-hydroxybutaanzuur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik weet niet waar die orphan drugs vandaan kwam maar een orphan drug is een middel waar een fabrikant geen ontwikkelingsgeld in steekt omdat de potentiele markt te klein is.

Evanherk 11 mei 2006 16:55 (CEST)


ok dan

Verslaving[bewerken]

GHB is zowel lichamelijk als psychisch veslavend. Afhankelijkheid ontstaat wanneer GHB regelmatig wordt gebruikt. Onthoudingssymptomen zijn met name slaapstoornissen, gespannenheid, angstklachten, zweten, trillen, spierpijn en depressieve gevoelens. Acute onthouding kan aanleiding geven tot het ontstaan van ernstige symptomen zoals een epileptisch insult en/of hallucinaties/psychose.

Ongiftiging (detox) gebeurd in Nederland poliklinisch of klinisch (afhankelijk van de gebruikte dagelijkse hoeveelheid). Het risico op epilepsie/psychose en het optreden van ontwenningsverschijnselen wordt beperkt door middel van toedienen van (o.a.) benzodiazepines. In een expirimentele fase is de klinische toediening van GHB in een detoxificatie afbouwprogramma. Vanwege de psychische afhankelijkheid is nabehandeling na een ongiftiging over het algemeen noodzakelijk.

1961?[bewerken]

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat GHB pas in 1961 voor het eerst gesynthetiseerd is. Ik bedoel, zo'n ingewikkeld molecuul is het nou ook weer niet. Klaas1978 19 sep 2010 22:44 (CEST)