Overleg:5e Bataljon Nationale Militie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vraagje[bron bewerken]

De Prins van Oranje aan het hoofd van het 5e Bataljon Nationale Militie bij Quatre-Bras

Hoe kan ik een passende afbeelding downloaden in dit artikel?? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:a445:b27c:1:e1d9:dc40:9d8e:3584 (overleg · bijdragen) 8 jun 2021 02:55‎

Laad uw afbeelding(en) hier op: Commons wizzard en verplaats ze vervolgens naar het artikel. Vr. gr. JanB46 (overleg) 8 jun 2021 08:24 (CEST)
Zie ook Help:Gebruik van bestanden. Encycloon (overleg) 8 jun 2021 15:45 (CEST)

Ga toch weg. Ik vroeg ""Makkelijk"""...….. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door HollanderMeester (overleg · bijdragen)

Sorry? Encycloon (overleg) 8 jun 2021 23:11 (CEST)
Gaat het toevallig om de afbeelding die ik nu hiernaast geplaatst heb? Encycloon (overleg) 10 jun 2021 10:04 (CEST)

Onderwerp[bron bewerken]

Dit artikel gaat gezien de titel over het 5e Bataljon Nationale Militie. Heel veel tekst wordt echter besteed aan de organisatie van het toenmalige Nederlandse leger en de situatie daarvan gedurende de gevechten met de Fransen. Dat maakt het onderwerp veel breder. Nu zijn er mi twee mogelijkheden; de 'scope' van het artikel verbreden en de titel veranderen, of de oorspronkelijke opzet volgen en het lemma beperken tot wat de titel als onderwerp noemt. Dat laatste houdt in dat veel tekst overbodig is. Graag uw reacties. Vr. gr. JanB46 (overleg) 10 jun 2021 09:31 (CEST)

Zeker mee eens. (En in dat laatste geval natuurlijk liever afsplitsen dan verwijderen.) Encycloon (overleg) 10 jun 2021 10:04 (CEST)

Bericht[bron bewerken]

  • De Nederlandstalige Wikipedia bestaat al jaren. Maar nooit kwam iemand op het idee een onderwerp te besteden aan de Nationale Militie. Ik heb een aantal naslagwerken over deze militie en ik was van plan contact op te nemen met deze vereniging voor extra info. Het grote probleem van Wikipedia in het algemeen en de Nederlandstalige Wikipedia in het bijzonder, is dat ieder sufferdje gerechtigd is, zonder ook maar één inhoudelijke letter of afbeelding toe te voegen, wijzigingen kan aanbrengen. Er stond een heel uitgebalanceerde zin met blauwe doorlinken in de eerste alinea. Deze tekst is veranderd door een tweede persoon. Een derde persoon heeft deze veranderde tekst zelf ook weer veranderd. En sufferdje JanB, de media noemt criminelen ook zo, is de vierde persoon die zo nodig wijzigingen in alleen al deze eerste zin moet aanbrengen. Hij maakt ervan dat de Nationale Militie deel was van de ......…. Nationale Milities. En dit wordt ook nog in het rood weergegeven. Ik heb de oorspronkelijke versie teruggezet. Maar omdat ik geen zin heb in een bewerkingsoorlog met sufferdjes die van de Nationale Militie niet meer weten, dan dat het deel was van de …………… euh Nationale Milities, heb ik als initiatiefnemer besloten permanent af te haken. Ik stel voor dat JanB, omdat hij het allemaal zo goed denkt te weten, verdere inhoudelijke teksten, informatie en afbeeldingen toevoegt. Maar we weten allemaal, ....................dat dat nooit zal gebeuren. Er zal wat worden verwijderd, er zal wat worden verschoven, maar er zal GEEN LETTER INHOUDELIJKE INFORMATIE aan worden toegevoegd. Let maar op!! Een soldaat van het 5e Bataljon Nationale Militie was deel van het ………………. 5e Bataljon Nationale Militie. Zoiets!! Een sufferdje kun je ook altijd herkennen, door wat hij NIET weet, maar WEL opschrijft. Napoleon was deel.....van Napoleon.
Geachte niet-ondertekenaar. Aub nog eens goed lezen; de complete (gewijzigde) eerste zin luidde: Het 5e Bataljon Nationale Militie was een bataljon van de Nationale Militie van de Verenigde Nederlanden. U (of iemand anders) mag de rode link beschouwen als een uitnodiging tot het schrijven van een artikel hierover. Met vriendelijke groet, JanB46 (overleg) 10 jun 2021 18:19 (CEST)