Overleg:6e Montessorischool Anne Frank

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Zojuist dit stuk verwijderd: In de jaren 60 ontstond het idee van de katholieke kinderbescherming, een idee voor een katholieke vorm van "bijzonder aangepast en individueel onderwijs". Zuster Innocentia (Ellen Flapper) heeft dit initiatief uitgewerkt en zodoende werd aan de 6e Montessorischool in 1962 de naam Anne Frank toegevoegd. Aan vader Otto Frank is toestemming gevraagd de school de naam van zijn overleden dochter Anne te geven.
Het verwonderde me namelijk dat een joods meisje in de jaren '30 naar een katholieke school zou zijn gegaan. Even zoeken op internet op Zuster Innocentia + Ellen Flapper levert een interessante link op naar een andere Anne Frankschool, voor speciaal onderwijs, in Dordrecht: http://www.annefrankschool-dordrecht.nl/voor-de-ouders/geschiedenis/. Zucht. De Geo (overleg) 23 apr 2015 11:29 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op 6e Montessorischool Anne Frank. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 nov 2018 21:37 (CET)[reageer]