Overleg:AR-15

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op AR-15. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 28 nov 2019 22:33 (CET)

Bronvermelding aangepast[brontekst bewerken]

In de gebruikte bronzitten uitspraken die pertinent onjuist zijn.

"AR-15 een verzamelnaam voor halfautomatische geweren met grote munitiemagazijnen." Dit klopt niet, want de AR-15 is niet een alles omvattende term voor semiautomatische vuurwapens.

"Waarom dat zo is, is eigenlijk een raadsel." Later in het artikel worden ook beweringen gedaan zoals "Voor de jacht koop je geen AR-15. Om huis en haard te beschermen is de AR-15 ook niet handig. Mocht een inbreker in je slaapkamer staan, dan is het niet handig manouvreren met zo’n groot geweer." die tevens ook niet juist zijn.

Mij lijkt dit geen geschikte bron omdat het een eenzijdig beeld geeft van het AR-15 platform en het zo doet lijken alsof er alleen minpunten aan het platform verbonden zijn. Excuus voor de snelle vorige edit.

-JS

Beste JS, het staat u vrij om met andere bronnen extra informatie toe te voegen. Zondder vervanging een bron verwijderen waar bepaalde informatie op Wikipedia op gebaseerd is, is niet de bedoeling. Mvg, Encycloon (overleg) 29 jun 2020 20:12 (CEST)