Overleg:Abolitionisme (slavernij)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Informatie die niet hier hoort[brontekst bewerken]

Ik heb (26-4-2015) het volgende stuk verwijderd:

Reparaties
Anno 2006 vecht de zwarte gemeenschap voor reparaties door middel van organisaties als N'COBRA (The National Coalition of Blacks for Reparations in America).
De reparatiecampagne van de zwarte bevolking van de VS ontstond meer dan honderd jaar geleden toen miljoenen zwarte slaven bevrijd werden na de Amerikaanse Burgeroorlog. De Amerikaanse leiders vroegen zich af "Wat zullen we met de negers aanvangen?" de pas bevrijde Afrikanen schreeuwden onmiddellijk voor compensaties, terugbetaling van eeuwenlang gestolen salaris, culturele degradatie en onmenselijke behandelingen. Afrikaanse slaven vechten voor herstel sinds ze aankwamen in de Nieuwe Wereld.
Larry Neal heeft een schatting berekend voor de waarde in huidige dollars (1983) van slavenwerk, afgeperst door de blanken tussen 1620 en 1865; deze schatting ligt tussen 1 miljard en 97 miljard dollar.http://www.millionsforreparations.com/feagin.html Joe Feagin

Als ik de link volg kom ik op Baidu terecht (Chinese zoekmachine), ik vind wel een pagina op millionsforreparations.org maar die pagina wordt geblokkeerd door mijn antivirussoftware.

Daarnaast heeft het niet specifiek met abilitionisme te maken en hoort daarom thuis op een eigen of meer specifiek gerelateerde pagina. (http://en.wikipedia.org/wiki/Reparations_for_slavery zou vertaald kunnen worden.) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.105.246.46 (overleg · bijdragen)

Die wijziging is op 27 april door een collega gecontroleerd en niet teruggedraaid. Kennelijk snapte die collega min of meer wat je bedoeling was, al had je geen samenvatting ingevuld. We zijn nu bijna een maand verder. Wat is de reden dat je dit nu (pas) op deze overlegpagina plaatst? Richard 19 mei 2015 10:26 (CEST)[reageer]

Moderne slavernij: verwijzing[brontekst bewerken]

De paragraaf “Moderne slavernij” is teruggebracht tot een kort overzicht, met verwijzingen, en identieke tekst in Abolitionisme_(slavernij)#Moderne_slavernij en Slavernij#Moderne_slavernij. Robyvd (overleg) 28 feb 2018 11:58 (CET)[reageer]

Volgens mij hoort Haïti niet thuis in de opsomming. Abolitionisme is een beweging in de burgerij om de slavernij af te schaffen. In Haïti hebben de slaven zichzelf bevrijd; daaraan is geen abolitionisme te pas gekomen.

Henk van Haandel (overleg) 8 jan 2019 00:11 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Abolitionisme (slavernij). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 21 aug 2019 18:32 (CEST)[reageer]