Overleg:Actieve kool

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Ik lees dat ik de actieve kool opnieuw kan activeren door het uit te gloeien. Hoe doe ik dat? Weet iemand dat???

Wouter

Gebruikte actieve kool die dus niet meer actief is doordat er stoffen op geadsorbeerd zijn, kan opnieuw geactiveerd worden door het opnieuw in een oven te gloeien, zoals bij de aanmaak. Door te gloeien gaan de geadsorbeerde gassen vrijkomen en de geadsorbeerde vaste stoffen verbranden. Aldus geregenereerde of gereactiveerde actieve kool is bijna zo goed als nieuwe. Een probleem is wel, dat eventuele giftige geadsorbeerde stoffen kunnen vrijkomen. Drirpeter 17 mrt 2007 20:36 (CET)

Absorptie / Adsorptie[bewerken]

In het artikel wordt elke keer gesproken over aBsorbtie. aBsorbtie is het als het ware opnemen van de ene stof in de andere (bv, spons aBsorbeert water)

Actieve kool aDsorbeert, aDsorberen is het aanhechten van een stof aan het oppervalkte van de andere stof, in dit geval Active Kool. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door 213.84.83.128 (overleg|bijdragen) op {{{2}}}.

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 3 externe link(s) gewijzigd op Actieve kool. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 aug 2017 16:09 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Actieve kool. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 dec 2017 22:55 (CET)