Overleg:Afgeleide eenheden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dyne/Erg[bewerken]

Het punt is niet dat het hier geen SI-eenheden zijn, het punt is dat we in dit artikel niet alle afgeleide eenheden kunnen opnoemen, want dan krijgen we een erg lange en niet erg informatieve lijst. Als voorbeeld voor niet-SI afgeleide eenheden heb ik de furlong per fortnight al genoemd. Er is dus geen echte reden de dyne en de erg apart te noemen terwijl we de foot-pound en pounds per square inch niet vermelden. Het gaat hier om het principe afgeleide eenheden, niet om alle voorbeelden ervan. Kleuske (overleg) 6 okt 2015 13:15 (CEST)

Een paar voorbeelden noemen kan geen kwaad. Het SI-systeem is de opvolger van het cgs-systeem (cm/gram/seconde). In verschillende systemen van eenheden heb je verschillende afgeleide eenheden. – Maiella (overleg) 6 okt 2015 13:28 (CEST)
Nogmaals: voel je vrij om de titel van het lemma te hernoemen naar [Afgeleide eenheden in het SI-systeem] of iets dergelijks. Zoniet, dan betreft het lemma ook afgeleide eenheden in andere systemen van eenheden, zoals cgs of meter-ton-seconde. – Maiella (overleg) 6 okt 2015 13:41 (CEST)
Ik hernoem niets. Het artikel gaat over het begrip afgeleide eenheid i.t.t. basiseenheid. Of de basis-eenheid SI, cgs of het imperial-stelsel is, doet niet terzake. Dat verandert geen fluit aan het begrip afgeleide eenheid.
Als je al voorbeelden wilt noemen, doe het dan uitgebreider dan "foo en bar zijn afgeleide eenheden", maar vertel erbij hoe en waarvan ze zijn afgeleid en wat dat zegt over het begrip "afgeleide eenheden". Kleuske (overleg) 7 okt 2015 09:29 (CEST)