Overleg:Afgrond (religie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Titel[bron bewerken]

Dit artikel is door CasparusJeronimus aangemaakt met de titel 'Afgrond (religie)'. Ik verwachtte dat een begrip zou worden behandeld dat in diverse religies voorkomt. Het gaat echter alleen over een term zoals die wordt gebruikt in de Hebreeuwse Bijbel en het Nieuwe Testament. Kan de titel daarom niet beter zijn 'Afgrond (Bijbel)'? Apdency (overleg) 9 jun 2021 15:54 (CEST)

Wat minder beperkt gemaakt. Valt vast over nog meer religies wat te zeggen. Bertrand77 (overleg) 10 jun 2021 07:43 (CEST)
OK Bertrand77, ook die kant op werken is een mogelijkheid. Alleen, wat heb je voor ogen? Nu zie ik een regeltje over de Koran toegevoegd, maar daarbij ook meteen een bronvraag. Dat komt niet zo substantieel over. Apdency (overleg) 10 jun 2021 18:29 (CEST)
Dit artikel kwam onder mijn aandacht door een linkaanpassing in het artikel Hel (religie). Die link zat in een stukje over de Koran waarin de term afgrond wordt gebruikt. Betreffend stukje heb ik erin geplakt. In het oorspronkelijke artikel zat (ook) geen bronvermelding, vandaar de bronvraag. Wat mij betreft is jouw eerste voorstel om het artikel te hernoemen ook een goede optie, maar dat de term afgrond in meerdere religies voorkomt buiten het jodendom en christendom is zeker. De anderstalige artikelen zijn over het algemeen wel op het Bijbelse gebruik gericht. Maakt mij eigenlijk niet uit. Bertrand77 (overleg) 10 jun 2021 19:19 (CEST)
Goed, ik zie het nog een tijdje aan. Apdency (overleg) 10 jun 2021 19:24 (CEST)