Overleg:Alexis Pantchoulidzew

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bevolkingsregister/origineel onderzoek[brontekst bewerken]

De gegevens uit het bevolkingsregister zijn door mij verwijderd. Dat is niet omdat ik denk dat ze onjuist zijn, maar om twee andere redenen:

1) De gegevens stammen uit origineel onderzoek en niet uit de literatuur. De richtlijn is dat op Wikipedia geen eigen onderzoek (GOO) gepubliceerd mag worden. Bovendien moeten bronnen ook eenvoudig voor derden verifieerbaar zijn. Het bevolkingsregister is dat niet. Gegevens uit deze periode zijn namelijk niet algemeen toegankelijk. Ik verzoek daarom om op deze overlegpagina ofwel opgave te doen van literatuur, ofwel een internetlink naar de betreffende gegevens te geven.

De vermelding over de naturalisatie is blijven staan. Het Staatsblad is namelijk wel een algemeen toegankelijke bron. Volgens het GOO-criterium had ik echter ook dit moeten verwijderen. Ik heb dit feit toch laten staan, aangezien het een einde maakt aan de speculaties dat hij als vriendendienst aan Prins Bernhard een Nederlands paspoort zou hebben gekregen om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen van 1956.

2) De gegevens over het adres zijn deels triviaal. Zo is bijvoorbeeld de melding dat hij uit Duitsland kwam overbodig, aangezien in de voorgaande zin staat vermeld dat hij in dat land verbleef. Ook de vermelding dat dit zijn enige officiële adres in Nederland is geweest is non-informatie. Er zijn vele redenen te bedenken waarom iemand zich niet van een adres laat uitschrijven. Het enige doel van de oorspronkelijke plaatser van deze passage lijkt volgens de bewerkingssamenvatting te zijn om aanleiding te geven tot speculaties ("kan betekenen", "'men'"). Ook het suggestieve "merkwaardigerwijs" wijst in deze richting. Van zaken die iets kunnen betekenen staat niet vast dat ze ook echt iets betekenen en ze verdienen dus geen plaats in een encyclopedie die vooral betrouwbare, objectieve informatie wil bieden. Wanneer aan 1) is voldaan is er uiteraard wel reden om te melden dat Pantchoulidzew vanaf 1945 in Nederland verbleef en ingeschreven stond op Paleis Soestdijk. Die kolonelsrang B.S. is ook wel interessant.

Mijn dringende verzoek is om deze gegevens pas weer aan de tekst toe te voegen wanneer op deze overlegpagina overeenstemming is bereikt. Met vriendelijke groet, Guusb 5 jun 2009 12:53 (CEST).[reageer]

Inmiddels heb ik zelf aan 1) voldaan, dus blijft alleen punt 2) nog over. Wel zou ik graag willen weten wat "B.S." achter "Kolonel" betekent heeft. Het lijkt vreemd dat iemand die rechtstreeks uit Duitsland kwam in het Nederlandse leger zo'n hoge rang bekleed heeft? Kan het niet "b.d." zijn geweest: "buiten dienst"? Dat lijkt logischer. Guusb 9 jun 2009 00:55 (CEST)[reageer]
Vraag beantwoord door Rainerh. Het blijkt echt B.S. te zijn. Deze discussie is afgesloten. Guusb 11 jun 2009 00:39 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Alexis Pantchoulidzew. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 feb 2018 20:37 (CET)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 0 externe link(s) gewijzigd op Alexis Pantchoulidzew. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 mei 2019 17:01 (CEST)[reageer]