Overleg:Ali ibn Aboe Talib

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Als de moskee de "Iman Ali" moskee heet, heet de man dan niet Iman Ali ?? GerardM 25 aug 2004 16:56 (CEST)

Schrijffoutje: het is Imam Ali en dus ook Imam Alimoskee. Bontenbal 25 aug 2004 17:31 (CEST)

dat Aisha haar ketting verloor en dat Imam Ali(As) haar beschuldige en dat het daardoor de Slag van de kameel plaats vond is onjuist. Wijzig het zo dat het met de ideen van sunnieten en shieten gelijkbaar is.

Toen Uthman was gedood, wou Aisha de dood can Uthman wreken. Omdat ze Imam Ali(as) hate had zij oorlog met hem.

Image:Imam Ali coin.jpg[bewerken]

Image:Imam Ali coin.jpg is a fake. Not a silver derham. It is a golden dinar . It was used in Iraq, and the image is already used on the 1000 Dinar Note. The Central Bank of Iraq clearly states in the 1000 Dinar Note section that the coin is called a Dinar not a Dirham and it is made of gold not silver.

A gold dinar coin, used in this region until superseded by more modern coins and notes.

I have removed the image from the article. I am not sure about the text as I can't read it. Please make sure that the needed text change is done. Thanks --Tarawneh 2 feb 2008 08:10 (CET)

Ali ibn Abu of Abi Talib[bewerken]

In de titel staat er Ali ibn Abu Talib, maar bedoelt u niet Ali ibn Abi Talib? U gebruikt in de rest van de tekst namelijk Ali ibn Abi Talib...

mvg Anoniem

hallo,wilt u alstublieft word POEDENAAKT weghalen,dit is verboden.zij waren zonder hoofddoek en niet poedelnaakt,dat is onmogelijk .allah hou van deze famile(ahlulbait)danku

Neutraliteit[bewerken]

  • ...een gemene list van Aboe Bakr en Omar...
  • ...Othman werd in 656 vermoord nadat hij als leider de Islam naar een absoluut dieptepunt had gebracht (zo liet hij geliefde naasten van de profeet onterecht straffen of zelfs vermoorden, voerde hoge belastingen in en riep wetten in het leven die het dagelijkse leven voor de Islamieten verder ondraaglijk maakten...
  • ...Mu´awiyah´s lelijke propaganda...

Dit is niet neutraal geschreven. Echter, ik acht mezelf niet genoeg deskundig over het onderwerp om het zelf te corrigeren. --Bor Komorovski 27 mei 2009 22:48 (CEST)

Onjuiste zinnen/teksten[bewerken]

Deze zin klopt niet:

Door de opvolging van Ali als kalief ontstond een scheuring binnen de oemma.

De scheuring binnen de islam (soennieten en sjiieten) was pas een feit na de moord op Hoessein ibn Ali in het jaar 680 in Kerbela, Irak. Dus na de dood van de zoon van Ali en de kleinzoon van Mohammed. Deze grote fout wordt gecorrigeerd.


Deze zin klopt ook niet:

Deze tegenstelling leidde tot de enige grote scheuring in de islam: die tussen soennieten en sjiieten.

Ten tijde van Oethman, Ali of Muawiya bestond er niks zoals soennieten en sjiieten. Deze scheiding was pas een feit na het jaar 680 toen Hoessein ibn Ali in Kerbela werd onthoofd.

Ik heb verder hier en daar wat objectieve benaderingen toegevoegd.

Mvg, SezginGoktepe 28 jun 2010 01:16 (CEST)

Leuk weetje[bewerken]

Vertaal je Ali ibn Abu Talib naar het Nederlands, dan krijg je: Ali, de zoon van de vader van Talib. Ali en Talib zijn dus broers.-- Michaelovic 28 jun 2010 01:26 (CEST)


Aangepaste zin[bewerken]

De zin; openbaring van de islam aangepast naar openbaring van de koran.

Mvg, SezginGoktepe 1 jul 2010 19:18 (CEST)

Bron vermelding m.b.t Paradijs bestemming van de tien sahaba[bewerken]

Ik las dat men vraagt naar een bronvermelding dat Ali ibn Abu Talib voor het Paradijs is bestemd.

Hierbij de bron:

Sa'eed ibn Zayd heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) zei: Tien zullen in het Paradijs zijn, Abu Bakr zal in het Paradijs zijn, 'Umar zal in het Paradijs zijn, 'Uthmaan zal in het Paradijs zijn, 'Ali zal in het Paradijs zijn, Talhah zal in het Paradijs zijn, az-Zubayr zal in het Paradijs zijn, 'Abdur-Rahmaan ibn 'Awf zal in het Paradijs zijn, Sa'd ibn Abi Waqqaas zal in het Paradijs zijn, Sa'eed ibn Zayd zal in het Paradijs zijn, en Abu 'Ubaydah ibn al-Jarraah zal in het Paradijs zijn.

[Overgeleverd door Ahmad, Abu Dawood, Ibn Maajah, ad-Diyaa Zie ook Saheeh al-Jaami as-Sagheer, 4/34, no. 3905 Gelijk soortige kan terug te vinden in Ahmad En At-Tirmidhi van 'Abdur-Rahmaan ibn 'Awf Zie ook Saheeh al-Jaami' as-Sagheer, 1/70, no. 50]

Mvg, SezginGoktepe 4 jul 2010 20:35 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Ali ibn Aboe Talib. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 5 aug 2017 23:33 (CEST)

Taalfout[bewerken]

De correcte titel moet zijn: "Ali ibn (of bin) Abi Talib". "Aboe" is alleen nominatief, terwijl deze constructie de genitief vereist: "Ali, de zoon van Papa Leraar". Steinbach (overleg) 24 jan 2018 12:40 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Ali ibn Aboe Talib. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 apr 2019 09:15 (CEST)