Overleg:Ambulance

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

"Aantallen en kengetallen anno ultimo 2003" Slaan deze op Nederlandse of Belgische ambulances? Kan dat erbij vermeld worden?--- "Ambulances zijn voor mensen wat de wegenwacht is voor auto's een gespecialiseerde professional die veel ter plaatse kan verhelpen of doorverwijst naar een andere specialist." Vreselijke zin. Lijkt op een flauwe mop. Ik haal hem eruit.--Eruonen 18 jan 2007 16:34 (CET)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Ambulance-public-600.png[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Ambulance-public-600.png, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20080517. --E85Bot 18 mei 2008 03:02 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Ambulance. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 okt 2017 11:41 (CEST)

Splitsing 'ambulance (voertuig)' en 'ambulancedienst'[bewerken]

Ik zou graag dit artikel uitbreiden de komende tijd, maar ik vrees dat dit artikel dan te lang en te onoverzichtelijk zou worden. Momenteel zitten er eigenlijk ook (naar mijn mening) twee onderwerpen in dit artikel vervat in plaats van één; namelijk het onderwerp 'ambulance' als voertuig, waarover je veel kan zeggen (opbouw, uitrusting, uiterlijk, ...) en het onderwerp 'ambulancedienst' als medische hulpverleningsorganisatie, waarover je ook heel veel kan vertellen. Daarom lijkt het me opportuun dit artikel te splitsen in twee nieuwe artikels:

  • Een artikel over de ambulance als voertuig, met als titel 'Ambulance (voertuig)'
  • Een artikel over ambulancediensten, met als titel 'Ambulancedienst'

Brentjee (overleg) 18 nov 2017 14:59 (CET)

Ik zie geen bezwaar, behalve het gegeven dat bij splitsing van onderwerpen altijd overlap ontstaat. Een ander punt is de grote verscheidenheid aan ambulances door de eeuwen heen: handkarren, draagstoelen, koetsen, fietsen, arrensleden, schepen, vliegtuigen en helikopters… de opsomming zal nog wel uitgebreid kunnen worden. Zo fungeerden de Flying Doctors vaak als ambulances en nog wat verder van het aardoppervlak zal er wel een ambulanceraket ingezet kunnen worden voor noodgevallen in het ISS. Ook stel ik me voor dat de spaceshuttles een ambulancemodule aan boord konden nemen.
Een lastig punt is, waar je de geschiedenis en de wereldwijde variatie van het fenomeen laat: de systematische beschrijving past het beste bij de dienst, maar de historie en de verschillen tussen landen komen pas tot leven als je de voertuigen en de faciliteiten gaat beschrijven. Gezien je bijdragenlijst vermoed ik dat je expertise vooral bij de Belgische praktijk van de twintigste en eenentwintigste eeuw ligt. Te overwegen is, om rustig aan te doen en niet te beginnen met Ambulance (voertuig) maar met Ambulance (auto). De andere voertuigen kunnen dan bij het artikel over ambulancediensten, onder een kopje Historie en varianten of iets dergelijks. Succes ermee! — bertux 18 nov 2017 20:29 (CET)