Overleg:Amsterdamse School (bouwstijl)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kropholler[brontekst bewerken]

Ik heb de naam Kropholler veranderd in Kropholler-Staal en de link naar A.J. Kropholler verwijderd. A.J. Kropholler behoorde niet tot de Amsterdamse School; zijn zus Margaret Kropholler-Staal wel.

Fnorp 20 jan 2005 10:39 (CET)

Andere Amsterdamse scholen[brontekst bewerken]

Er zijn nog wel meer "Amsterdamse scholen" dan die van de bouwkunst. Bijvoorbeeld in de theologie (Karel Deurloo wordt genoemd als de "vader van de Amsterdamse school"), de schilderkunst, (Piet Mondriaan heeft nog in de stijl van de "Amsterdamse school" geschilderd), in de literatuur (Lucebert). En daarnaast is er tenminste één opleiding met de naam "Amsterdamse school". Taka 25 jun 2005 12:54 (CEST)

Sterretjes[brontekst bewerken]

Weet iemand waar die sterretjes bij de voorbeelden voor staan? Of zie ik iets over het hoofd? Japiot 28 okt 2007 15:05 (CET)

De sterretjes is een aanzet om aan te geven wat de Amsterdamse school kwaliteit is. Ook binnen de amsterdamse school zijn er toppertjes en slopertjes= (slecht onderhouden of lelijk gebouwd)

Dat lijkt me niet erg objectief. Wie bepaalt hoeveel sterren een gebouw krijgt? Fnorp 8 nov 2007 08:50 (CET)

cultuur in amsterdam[brontekst bewerken]

Ik zie de link met deze categorie niet helemaal als ik kijk naar de andere artikelen in deze categorie. kan iemand het uitleggen. Luijt 16 mei 2009 12:33 (CEST)

Opm (Nieuwe) Amsterdamse school[brontekst bewerken]

Het initiatief van Paul B is te prijzen om op deze pagina aandacht te besteden aan de Nieuwe Amsterdamse school. Er wordt immers veel gebouwd op dit moment. Ook met de pretentie dit te zijn maar niet in de buurt komend. Dus een aparte pagina???? Verwijzing op de pagina Amsterdamse school Benaming kiezen. Wie zijn wij om deze stroming te benoemen.

  • Nieuwe Amsterdamse school
  • Amsterdamse school rebooted
  • Neo Amsterdamse school

Wat gaan we doen svp Overleg. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.91.61.224 (overleg · bijdragen) 31 mei 2009

Beste anoniem. Ik denk dat u uw zaak beter en uitgebreider moet uitleggen voordat we uw overleg kunnen beantwoorden. U doelt op een stijl die zich Amsterdamse school noemt, maar dat niet is? In dat geval is de gangbare zaak om een nieuw artikel te startten. Echter dit artikel moet de officiele naam hebben van de stijl die zij beschrijft. Hier op wikipedia is het niet de bedoeling dat we zelf neologismes uitvinden om zaken te beschrijven. Kortom, mijn advies is zoek de juiste benaming. Is die er niet, geef dan een omschrijving. Voorbeeld zou kunnen zijn "afgeleide architectuur van de Amsterdamse school". Met vriendelijke groet, Rododendron 1 jun 2009 17:49 (CEST)

Fout gebruik van hoofdletters in Nederlandse namen en titels[brontekst bewerken]

Het is niet correct Nederlands om alle woorden in titels van boeken en namen van kunst- en bouwstijlen met hoofdletters te schrijven. Ook het Frans kent die gewoonte niet. Het is een typisch Engelse gewoonte! Daarom heb ik geprobeerd in dit artikel over de Amsterdamse school een begin te maken met de correctie van deze Engelse Ziekte, maar dat bleek onbegonnen werk aangezien alle koppelingen zijn ingesteld op de Engelse schrijfwijze. Ik geef het op omdat ik geen zin heb me zo verregaand te verdiepen in de interne structuren van Wikipedia encyclopedie en de massiviteit van hedendaags "Nederlands".. Er is gewoon geen beginnen aan. Groet, Rides (overleg) 7 nov 2011 15:20 (CET)